Для профілактики хвороб нирок необхідно пити достатню кількість води і правильно харчуватися
Українцям розповіли, які люди найчастіше страждають захворюваннями нирок і як цього уникнути. Про це розповів уролог Роман Верник, передає "Апостроф".
У групі ризику люди з ендокринними захворюваннями, проблемами зі щитовидною залозою, а також вагітні жінки.
"Що стосується профілактики сечокам'яної хвороби, тут, напевно, треба сказати спочатку, хто в зоні ризику цих захворювань. В першу чергу, в зоні ризику розвитку сечокам'яної хвороби люди, які хворіють ендокринними захворюваннями, люди, які хворіють хворобами щитовидної залози, паращитовидних залоз, люди, які хворіють на цукровий діабет, люди з захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Також в зоні ризику ті, хто може захворіти пієлонефритом, сюди відносяться люди з хронічними вогнищами інфекції в організмі. Тобто, наприклад, карієс, хронічний тонзиліт. Також сюди відносяться вагітні жінки внаслідок того, що плід на більш пізніх термінах викликає певний тиск на сечоводи, з-за чого порушується відтік сечі з нирок, виникають застійні явища, що є певною підставою для розвитку пієлонефриту", - сказав лікар.
Медик радить правильно і регулярно харчуватися, а також вести здоровий спосіб життя, що є кращою профілактикою захворювань.
"Не потрібно наполягати на одному якомусь вигляді їжі. Наприклад, як вегетаріанці, вони в основному знаходяться в зоні ризику формування каменів фосфатного складу. Тому що продукти рослинного походження мають здатність додавати лугу в сечу. Тобто, повинно бути раціональне харчування. Відсутність хронічних запальних захворювань та їх можливості раннє лікування. Профілактика пієлонефриту включає в себе уникнути переохолоджень, санацію, тобто ліквідацію хронічних вогнищ інфекцій в організмі, і ведення здорового способу життя", - зазначив Роман Верник.
Людям рекомендують вживати достатню кількість води.
"Загальна порада: для того, щоб уникнути розвитку можливих ускладнень і запальних захворювань, необхідно вживання великої кількості рідини. Мається на увазі, наприклад, звичайної води: у зимово-осінній період - це 1,5-2 літри на добу, у весняно-літній період це може бути 2-2,5 літра на добу без урахування рідких страв і чаїв", - сказав лікар.
Як раніше повідомлялося, Уляна Супрун дала поради, як правильно тримати поставу.