ua en ru

Названа смертельна небезпека оливкової олії

Названа смертельна небезпека оливкової олії Фото: Оливкова олія (pixabay.com/ru/users/congerdesign)

Ризик можуть нести навіть нешкідливі продукти

улюблене оливкова олія, про користь якого так багато пишуть і говорять, може бути небезпечним. При деяких умовах цей продукт може виявитися потенційно небезпечним для здоров'я людини. Про це заявив професор хімічної патології та біохімії Мартін Гроотвельд, передає Express.

Відомий той факт, що розвитку онкологічних захворювань в чималому ступені сприяє неправильне харчування. Причому мова не тільки про фаст-фуді. Приміром, підвищувати ризик раку в стані звичайна оливкова олія.

Дослідження демонструють, що у разі обсмажування риби або картоплі в зазначеному вигляді олії вміст токсичних альдегідів зростає приблизно в 100 разів. Ці речовини можуть ставати причиною розвитку онкологічних захворювань.

Потрапляючи в організм людини, заявляють учені, ці токсини можуть стати причиною розвитку злоякісних захворювань.

Також відзначимо, що як і всі жири, оливкова олія - висококалорійний продукт, в одній столовій ложці якого міститься близько 120 калорій. Але, сам того не помітивши, людина здатна спожити набагато більший обсяг жиру, ніж слід було б. За активної фізичної діяльності це не так страшно, але при сидячому способі життя або відсутність фізичних навантажень можна набрати зайву вагу і, тим самим, піддати ризику своє психічне і фізичне здоров'я.

Відомо, що у людей, страждаючих ожирінням, порушується нормальне функціонування імунної системи, а також зростає ризик розвитку серцево-судинних захворювань, інфаркту, інсульту і багатьох інших запальних і хронічних хвороб.

Читайте також вчені виявили незвичайну користь для здоров'я від текіли.