ua en ru

Названі 12 правильних харчових звичок

Названі 12 правильних харчових звичок Фото: Харчування (eco-pit.ru)

Продукти рослинного походження повинні становити до 70-80% раціону

Експерти розповіли, як і що потрібно їсти, щоб бути здоровим та успішним.

Про 12 харчових звичок розповіли в журналі "Ліза".

1. Сядь та їж.

Впродовж дня три основні прийоми їжі повинні відбуватися у спеціально відведеному місці, в зручній сидячій позі. Це вважається важливим для травлення, як і сама концентрація на їжі. Відповідно під час прийому їжі ніяких смартфонів, телевізорів і книг.

2. Обмежуй цукор.

Цукор варто замінити медом, фруктами, в крайніх випадках, навіть, шоколадом.

3. Рослини – основа.

В ідеалі до 70-80% твого щоденного раціону повинні складати продукти рослинного походження. Крім фруктів і овочів також включаємо злаки, ягоди у свіжому та сушеному вигляді, горіхи, насіння й паростки.

4. Їж рибу раз на день.

В ідеалі надається перевага морській рибі, але і річкова якісна риба підійде. Якщо риба несвіжа, варто відмовитися від її вживання в сирому вигляді.

5. Обмежуй та вибирай м'ясо.

М'ясо не варто вживати частіше 3-4 разів на тиждень. Перевагу потрібно надавати нежирним сортам (яловичина). Від так званих м'ясних виробів потрібно відмовитися. Сосиски, ковбаси та балики зазвичай містять мало корисних речовин (а іноді і м'яса в цілому), а консервантів і барвників в цих продуктах в надлишку.

6. Відмовся від коров'ячого молока.

На думку фахівців, людський організм не дуже добре перетравлює та засвоює коров'яче молоко, багате жирами. Козяче або овече будуть кориснішими.

7. Їж менше яєць.

Не дивлячись на явну користь для організму, яйця достатньо вживати 2-3 рази на тиждень.

8. Пий вчасно.

Запивати тверду їжу, пити багато води менш ніж за 10 хвилин до і після їжі не варто.

9. Обирай вино.

Варто віддавати перевагу червоному вину, оскільки це – алкогольний продукт, який умовно приносить найбільше користі організму.

10. Дотримуйся розпорядку.

Їсти потрібно в один і той самий час щодня. Сніданок ніколи не можна пропускати — це найважливіший прийом їжі в день.

11. Не наїдайся.

Необхідно зупинятися до того, як відчуєш насичення. Їжа не відразу досягає шлунка, а тому часто трапляється переїдання. Потрібно встати з-за столу з відчуттям легкого голоду.

12. Їж горіхи

Одна жменя горіхів в день здатна збагатити організм і принести більше користі, ніж повна тарілка деяких страв. Також вони добре втамовують голод.

До речі, дієтологи розповіли, як правильно харчуватися взимку.