ua en ru

Сенсаційний доповідь: фахівці ВООЗ прирівняли м'ясні продукти до сигарет і миш " яку

Сенсаційний доповідь: фахівці ВООЗ прирівняли м'ясні продукти до сигарет і миш " яку Фото: Апетитно і дуже небезпечно

Лікарі всесвітньої організації охорони здоров'я оприлюднили дані, огорчившие любителів бекону і ковбаси, а також представників м'ясопереробних компаній

У понеділок, 26 жовтня, фахівці ВООЗ оприлюднили доповідь, згідно з яким оброблені м'ясні продукти - бекон, ковбаса, хот-доги і шинка - призводять до розвитку онкологічних захворювань. Всі ці делікатеси були офіційно додані до списку высококанцерогенных речовин першого рівня, що включає алкоголь, сигарети, азбест і миш'як.

Результати дослідження, проведеного Міжнародним агентством з дослідження раку при ВООЗ, довели: речовини, що містяться в обробленому м'ясі, призводять до утворення раку кишечника.

Варто зазначити, що внесення перерахованих вище продуктів в страшний список не означає, що бекон канцерогенний в такій же мірі, як, наприклад, куріння.

"Ризик розвитку колоректального раку у людини, яка вживає оброблене м'ясо, залишається невисоким, однак він зростає з кількістю споживаних м'ясних продуктів", - заявив епідеміолог агентства з дослідження раку Курт Страйф.

За даними агентства, 50-грамова щоденна порція обробленого м'яса підвищує ризик розвитку раку кишечника на 18%. Це приблизно три скибочки приготованого бекону.

Сенсаційний доповідь: фахівці ВООЗ прирівняли м'ясні продукти до сигарет і миш " яку

Крім того, доповідь містить дані про потенційну канцерогенності червоного м'яса, зокрема яловичини, баранини і свинини, які включені в список небезпечних продуктів другого рівня разом з такими речовинами, як гліфосат - активний компонент більшості гербіцидів.

Оприлюднені результати, засновані на більш ніж 800 дослідженнях, вже отримали масу негативних відгуків від компаній м'ясопереробної промисловості. Їх представники стверджують, що м'ясо є невід'ємною частиною збалансованої дієти і оцінка ступеня небезпеки продуктів вимагає поправки на умови життя і стан навколишнього середовища.

До речі, за результатами дослідження, проведеного фахівцями відомого кулінарного ресурсу OpenTable, за останні два роки жителі США стали на 62% частіше обідати на самоті.