Фахівці назвали головну небезпеку суші
Ласощі з риби можуть провокувати зростання паразитарних інфекцій
Португальські гастроентерологи виявили головну небезпеку суші. Згідно їхнім даними, ця страва може провокувати зростання паразитарних інфекцій. Про це повідомляє BMJ Case Reports.
До цього висновку фахівці прийшли, виходячи від нещодавнього випадку отруєння даним продуктом. Повідомляється, що до лікарів з лихоманкою, що тривала протягом тижня, а також болями в епігастральній області і блювотою, звернувся 32-річний чоловік. Аналіз крові показав наявність в організмі запального процесу.
Спочатку причина нездужань була неясна, але після того, як чоловік повідомив, що перед виникненням перерахованих симптомів, він з'їв суші, медики запідозрили у нього анизакидоз. Це паразитарне захворювання, викликане личинками нематод родини Anisakidae. Повідомляється, що личинки потрапляють в організм людини разом з сирої або слабосоленої морською рибою.
Незабаром фахівці виявили на запальній ділянці внутрішньої стінки шлунка чоловіки прикрепившеюся до неї личинку хробака-паразита. Після її вилучення з організму стан здоров'я пацієнта нормалізувався.