Фахівці розповіли, як правильно пити алкоголь без шкоди для здоров'я

STYLERЗдоров'я        24.11.2016 - 16:45
Вчені назвали продукт, борящийся з високим тиском Стала відома головна небезпека цукру
Фото: Алкоголь (КНК Медіа)
Фото: Алкоголь (КНК Медіа)

Для того, щоб не відчути на собі наслідки вживання алкоголю, дотримуйтесь цих порад

Фахівці розповіли, як людині правильно вживати алкоголь, щоб уникнути шкоди для здоров'я і похмілля. Про це повідомляє Sunny7.

Як потрібно випивати, щоб не нашкодити собі

Правило 1: запивайте

Після кожної склянки алкоголю випивайте склянку чистої води, краще мінеральної. Це врятує вас від зневоднення і пов'язаної з ним головного болю. Мінералка заповнить дефіцит солей і виведе токсини. Залиште звичку запивати алкоголем їжу під час застілля – замініть його водою.

Правило 2: не змішуйте різні види алкоголю

Різні види алкоголю точно приведуть до похмілля і проблем з кишечником. Пам'ятайте і про те, що велику роль відіграє природа напою: виноградний алкоголь (шампанське, вино, коньяк) не повинен чергуватися з напоями зернового походження (віскі, пиво, горілка, джин). Краще вибирайте один напій, який будете пити протягом вечора.

Правило 3: не паліть, коли ви п'єте алкоголь

Інакше може розболітися шлунок, до того ж, ви ризикуєте швидко "полетіти". Не наносите організму подвійний удар.

Правило 4: не пийте на голодний шлунок

Перш ніж налягати на напої з градусом, потрібно чим-небудь підкріпитися, інакше алкоголь швидко потрапить у кров, і ви моментально сп'янієте. Крім того, алкоголь на голодний шлунок зашкодить слизові оболонки.

Правило 5: не знижуйте градус

Якщо вже почали з горілки, не переходьте на вино – інакше важкий ранок і хвора голова вам забезпечені. Градус можна тільки підвищувати – це золоте правило.

Правило 6: не зловживайте бульбашками

Вуглекислий газ, що міститься в шампанському і газованій воді, прискорює всмоктування алкоголю в кров і сприяє швидкому сп'янінню. Від випитого шампанського легко так само сп'яніти, як і від горілки.

Правило 7: відмовляйтеся від занадто солодких напоїв

Поєднання глюкози з алкоголем наркологи вважають підступної сумішшю, дуже небезпечною для нашого організму. Кріплені вина, лікери та алкогольні коктейлі з великою кількістю цукру можуть призвести до захворювань печінки та інших ускладнень.

Правило 8: Випийте заздалегідь активоване вугілля

Кілька таблеток, випитих до вечірки, абсорбують частина спирту і сивушних масел, а потім виведуть їх природним чином. Під час самого застілля можна випити ферменти.

Нагадаємо, розвінчаний міф про користь алкоголю.

On Top