Продукти харчування, які містять кислоти Омега-3 значно знижують ризик серцево-судинних захворювань
Дослідники з Британії встановили взаємозв'язок між продуктами харчування, які ми вживаємо, і тривалістю життя. Відповідне дослідження опубліковане в науковому журналі JAMA.
Виявляється, щоб не страждати від серцево-судинних захворювань, потрібно вживати продукти, які насичені цінними поліненасиченими кислотами Омега-3.
За словами дослідників, це незамінна жирна кислота, яка надходить в організм людини тільки з їжею. Саме низьке споживання омега-3 виявилося причиною багатьох хвороб. Найбагатший джерело такої кислоти — морепродукти, в першу чергу морська риба, в тому числі заморожена.
Крім продуктів, Омега-3 містяться в лляній олії.
У списку важливих для довгого життя продуктів, яких не вистачає в раціоні багатьох людей, що опинилися також горіхи і насіння, овочі, фрукти, цільні зерна і поліненасичені жирні кислоти, що містяться в рослинних оліях.
Також дослідники радять для довгої тривалості життя їсти менше солі, переробленого і червоного м'яса.
Нагадаємо, вчені створили препарат проти старіння.