ua en ru

Вчені назвали сало найкориснішим продуктом в сезон застуд

Вчені назвали сало найкориснішим продуктом в сезон застуд Фото: Сало (blogspot.com)

Експерти вважають, що сало зміцнює імунітет

Фахівці рекомендують в сезон застуд, який настає з приходом перших холодів і снігу, вживати натуральне свиняче сало.

Фахівці в області здорового харчування вважають, що звичка з'їдати по скибочці сала в сезон застуд сприяє зміцненню імунітету.

Про це вони розповіли виданню "Телеграф".

"Прискорення обмінних процесів усередині клітин, поліпшення функцій міжклітинних мембран, більш ефективна робота клітинних мітохондрій — лише частина переваг, які можна отримати, з'ївши шматочок сала", - зазначили вони.

До складу свинячого сала входить арахідонова кислота, яка відноситься до поліненасичених жирних кислот і незамінна для нормальної роботи серця, мозку і нирок.

Ця кислота входить до складу тільки свинячого сала і не міститься в рослинних оліях, повідомили вони.

Фахівці вважають, що помірне споживання сала до 30 грамів в день може стати хорошою профілактикою багатьох проблем зі здоров'ям.

До речі, дієтолог розповіла, що від сала не повніють.