Експерти вважають, що сало зміцнює імунітет
Фахівці рекомендують в сезон застуд, який настає з приходом перших холодів і снігу, вживати натуральне свиняче сало.
Фахівці в області здорового харчування вважають, що звичка з'їдати по скибочці сала в сезон застуд сприяє зміцненню імунітету.
Про це вони розповіли виданню "Телеграф".
"Прискорення обмінних процесів усередині клітин, поліпшення функцій міжклітинних мембран, більш ефективна робота клітинних мітохондрій — лише частина переваг, які можна отримати, з'ївши шматочок сала", - зазначили вони.
До складу свинячого сала входить арахідонова кислота, яка відноситься до поліненасичених жирних кислот і незамінна для нормальної роботи серця, мозку і нирок.
Ця кислота входить до складу тільки свинячого сала і не міститься в рослинних оліях, повідомили вони.
Фахівці вважають, що помірне споживання сала до 30 грамів в день може стати хорошою профілактикою багатьох проблем зі здоров'ям.
До речі, дієтолог розповіла, що від сала не повніють.