Вчені спростували популярний міф про харчування під час вагітності

Вчені спростували популярний міф про харчування під час вагітності
Фото: Вагітність (unsplash.com/freestocks.org)

Їсти "за двох" небезпечно, як для майбутньої мами, так і для дитини

Вчені з Кембріджського університету з'ясували, що багато їсти під час вагітності небезпечно для здоров'я майбутньої мами і малюка. Про це повідомляє "Вісник здоров'я".

Виявилося, що надмірне споживання калорій під час вагітності може порушити важливі процеси в організмі матері та дитини. Надалі ці зміни можуть підвищити ризик розвитку ожиріння, хвороб серця, гіпертонії і діабету як у матері, так і у її дітей. Також це може призвести до ускладнень під час пологів. Тому харчування "за двох" насправді це може скорочувати тривалість життя матері та її потомства.

На думку вчених, жінці потрібно споживати більше їжі лише протягом останніх трьох місяців вагітності. Максимальний щоденний надлишок калорій повинен становити всього 200 калорій.

Крім того, у вагітних жінок немає ніякої необхідності споживати зайві калорії, оскільки їх змінений метаболізм забезпечує плід достатньою кількістю поживних речовин.

Нагадаємо, вчені розповіли про величезну користь морозива для здоров'я.

Новини партнерів
On Top
Продовжуючи переглядати www.rbc.ua, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся з Політикою конфіденційності
Пропустити Погоджуюся