Вчені розповіли, як правильно заїдати стрес
Фахівці рекомендують їсти банани, горіхи, а також яблука і груші
Стрес виводить людину із зони комфорту і сприяє зміні раціону. До такого висновку в результаті досліджень прийшли вчені з Robert Wood Johnson Foundation. Опитування показало, що більше третини всіх взяли в ньому участь респондентів у важких ситуаціях переходять на шкідливу їжу. Про це повідомляє Marie Claire.
Проблема криється в тому, що тривале вживання фаст-фуду, солодощів та інших не зовсім здорових продуктів провокує підвищене вироблення в нашому організмі певних гормонів, які, в свою чергу, підвищують чутливість до стресу.
Вчені кажуть, що налягати на продукти при стресі можна, але тільки до вибору такої їжі варто підходити максимально відповідально. Так, наприклад, ряд вчених рекомендує збільшити споживання Омега-3-кислоти, яка, згідно з дослідженнями, сприяє зміцненню нервової системи і допомагає успішно протистояти стресам. Омега-3 містяться не лише у звичайній рибі, але і в деяких рибних консервах (тунець, сардини), а також у ряді інших продуктів.
На думку Дрю Рамзі, психіатра з Каліфорнійського університету і автора книги про правильні дієти, ідеальним сніданком-зброєю проти поганих емоцій є омлет з капустою і гарбузовим насінням, оскільки ці продукти містять весь спектр необхідних вітамінів.
Якщо ж така їжа не зовсім у вашому смаку, лікарі також рекомендують їсти банани (вони стимулюють мозкову активність) і горіхи (не забувайте, що вони дуже калорійні). Звичайні помідори, наприклад, відмінно знімають втому організму, а яблука і груші сприяють підтримці необхідного рівня цукру в крові.
Нагадаємо, вчені прийшли до несподіваного висновку про користь смаженого м'яса.