Дослідження проводилися на мишах
Вчені з'ясували, що злоякісні пухлини споживають набагато більше глюкози, ніж здорові тканини, тому нездорове нестримне поглинання солодкої їжі повинно змусити людину насторожитися, передає Head Insider.
Нове знання про злоякісних клітинах також призвело до появи нового методу діагностики раку. Тепер шоколад, газовані напої та інші солодощі можуть бути використані для виявлення раку.
Використовуючи МПП, дослідники з Університетського коледжу Лондона виявили, що пухлина яскраво світиться під час зйомки, після того, як людина з'їла щось солодке.
У дослідженні, опублікованому в журналі Nature Medicine, команда відстежувала поведінка пухлин у мишей з раком кишечника.
Вони виявили, що ракова пухлина легко виявляється на МРТ після того, як тваринам дали солодку їжу.
до Речі, в зубній пасті і жуйці знайшли смертельний компонент.