Корицю назвали засобом від ожиріння та діабету
Вчені із США та Туреччини заявили, що вживання кориці може захистити організм від ожиріння, розвитку діабету й інсулінової недостатності. Про це вони повідомили на зустрічі Американської асоціації серця в Міннеаполісі.
За даними ВООЗ, приблизно третина населення планети страждає від ожиріння. У деяких країнах зайву вагу зафіксовано більш ніж у половини населення, наприклад, у Великобританії або на Близькому Сході.
За прогнозами вчених, до 2025 року кількість людей із зайвою вагою досягне 2,7 мільярда, а число тих, хто страждає крайніми формами ожиріння, збільшиться до 17%. З цієї причини фахівці намагаються знайти способи позбавлення від зайвої ваги медикаментозним або дієтичним шляхом.
Дослідник Казім Сахін з університету Фірат в Елязигу (Туреччина) і його колеги з'ясували, що поліфенольні антиоксиданти, що містяться в кориці, можуть допомогти в боротьбі з ожирінням.
Фахівці провели експеримент, в ході якого спостерігали за кількома десятками щурів. Одну групу протягом трьох місяців годували висококалорійною їжею з великим вмістом жиру, а іншу – звичайним кормом. При цьому в кожній групі половина щурів отримувала екстракт кориці.
Вчені з'ясували, що додавання кориці благотворно позначилося на щурах, які харчувалися жирною їжею. В середньому їх маса виявилася на 10% нижчою, а жировий прошарок – на 30% тоншим, ніж у щурів, які отримували той же корм. Більше того, в їх крові було менше холестерину та ферментів, що стимулюють накопичення жиру в печінці та інших життєво важливих органах, а також більше антиоксидантів.
На думку Сахіна та його колег, корицю можна використовувати не тільки в кулінарних, а й в терапевтичних цілях для боротьби з глобальною епідемією ожиріння.
До речі, єгиптянку, яка важила 500 кг, госпіталізували в ОАЕ через нові хвороби.