Ботулізм виявили в рибних консервах
Смертельною інфекцією заразилися ще кілька українців
В Україні зафіксовані нові випадки захворювання на ботулізм. Один з постраждалих заразився через вживання рибної консерви промислового виробництва. Про це повідомила головний позаштатний інфекціоніст МОЗ Ольга Голубовська на своїй сторінці в Facebook.
У зв'язку зі спалахом ботулізму були переглянуті рекомендації щодо профілактики смертельної інфекції.
"Потрібно додати або обмеження вживання консервованої продукції, купленої в магазинах і виготовленої в промислових умовах, або цю продукцію необхідно піддати термічній обробці", – заявила інфекціоніст.
В регіонах України, за даними Голубовської, немає сироватки проти ботулізму, а тому надзвичайно важлива профілактика цієї інфекції.
"Нагадую, що проти ботулізму сироватки в регіонах немає. Так що порятунок потопаючих – справа рук самих потопаючих. Нам залишається тільки одне – профілактика. Як все-таки добре, що ця зараза не може гіпотетично перебувати в будь-якому продукті, нам просто пощастило", – зазначила Голубовська.
Скріншот поста акаунта facebook.com/ogolubovska
Раніше повідомлялося, що від ботулізму померла ще одна українка.