"Хліб та вода - здорова їжа": названо найпопулярніша страва в їдальні Ради
Позиції в меню змінюються щодня
Народні депутати вважають за краще страви української кухні. Про це пише "Інтерфакс-Україна".
"Найпопулярніші страви - це звичайні прості страви української кухні. Наприклад, з перших страв - український борщ червоний з пампушками, грибна юшка. На друге користуються популярністю звичайні котлети з курятини, телятини і змішаного фаршу", - розповів директор державного підприємства "Їдальня" управління справами апарату Верховної Ради Микола Бобренком.
Відзначається, що в меню налічує 300 страв, які щодня змінюються. Асортимент формується на підставі попиту.
Наприклад, в їдальні "під куполом", де часто обідають депутати і представники іноземних делегацій, в меню буває червона риба, тому ціни тут вище.
До речі, в мережі показали свіжі фото цінників в їдальні Ради.
Так, народні обранці можуть перекусити брускетто з сьомгою за 40,60 грн або бутербродом з сьомгою за 37,05 грн. Є також смажені креветки з помідорами чері - 146,23 грн, осетер заливний - 111,10 грн, філе сьомги слабосоленої - 133 грн, качина грудка з журавлинним соусом 128,56 грн.
Страви представлені в двох різних меню, оскільки їх готують дві кухні. Кухарі готують перші, другі страви, закуски, гарніри, десерти і напої. До речі, ціни в їдальні порівняно невисокі.
Раніше журналіст розповіла, як і за скільки обідають європейські депутати.
За її словами, в ресторан в ПАРЄ більше схожий на кафетерій. Це великий зал з простими столами і стільцями і двома холодильниками для їжі і напоїв у одній зі стін.