Лабораторні дослідження хлібної продукції на відповідність стандартам якості показали присутність вмісту пліснявих грибів у деяких зразках
У трьох видах хлібної продукції ПАТ "Київхліб", що продається в столичних супермаркетах, виявили цвілеві гриби. Про це повідомляє агентство УНН.
"Наявність цвілевих грибів лабораторія виявила в такій продукції: Хліб білковий Київський, Хліб прибалтійський Світлий (заварний хліб з житнього та пшеничного борошна) і Рогалик з висівками", - наголошується в повідомленні.
Фото: Результати лабораторних досліджень хлібної продукції (unn.com.ua)
В Державному центрі сертифікації та експертиз сільськогосподарської продукції заявили, що згідно з діючим законодавчим актам України щодо безпечності харчових продуктів, у готових виробах не можуть бути ознаки плісняви.
"Наявність пліснявих грибів у хлібі скорочує терміни зберігання і можливість споживання цього продукту", - зазначили в центрі.