ua en ru

"Хто ж такі християни?": Глава УГКЦ зробив незвичайну заяву у великодньому привітанні (ВІДЕО)

"Хто ж такі християни?": Глава УГКЦ зробив незвичайну заяву у великодньому привітанні (ВІДЕО) Фото: Блаженніший Святослав (ugcc.kiev.ua)

Отець УГКЦ по-особливому привітав віруючих з воскресінням Христа

У своєму відеовітанні з Великоднем Блаженніший Святослав, Отець і Голова УГКЦ, сказав, що свято Воскресіння є символом того, що муки і страждання не вічні. Вічним є життя у воскресіння, бо смерть є переходом до життя з Ісусом Христом. Християнами називаються ті люди, які стали "учасниками смерті та Христового воскресіння". Про це Отець заявив у своєму відеозверненні до віруючих.

Відео: Великоднє привітання Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ (YouTube/Живе Телебачення)

"Ми святкуємо найбільше християнське свято — Воскресіння нашого Спасителя, Пасху Господню. Це свято для нас має життєдайне значення. Я думаю, що саме це свято дасть нам можливість відповісти на фундаментальне питання: хто ж такі християни? Відповідаючи на це питання, яке, можливо, нам ставлять зараз люди інших релігій, віровчень чи навіть невіруючі, ми можемо з упевненістю сказати, що християни — це ті, які стали причасниками смерті і Христового воскресіння у Таїнстві Хрещення. Християни — це свідки воскреслого Христа", — зазначив Предстоятель УГКЦ.

Він також висловив думку щодо апостольської проповіді, де, як він вважає, все повинно зводитися до 2 слів: "Христос Воскрес!". Він вважає, що основне завдання Апостолів була в тому, щоб рознести благу звістку про перемогу над смертю. На його думку, сучасні християни — це ті люди, які наслідували частину великої спадщини. Щороку весь світ переживає одну й ту ж історію про Велике Воскресіння, і кожен з віруючих "дотикається" до воскреслого Ісуса.

Отець процитував слова Іоанна Богослова: "Те, що очі наші бачили, те, чого руки наші дотикалися, слово життя звіщаємо вам, щоб ваша радість була повна!".

"Ми знаємо, що християнські мученики всіх часів і народів, ідучи на муки за віру Христову, були свідками воскресіння. Так, вони входили в смерть, дозволяли себе вбити, але у момент свого мучеництва свідчили про життя, про життя після смерті. А також вони свідчили і те, що та смерть, якою їм погрожують мучителі, — є переможена. Адже та смерть є Пасхою, а їхня дорога — є у життя!" — зазначив у своєму привітанні Глава УГКЦ.

В кінці відео Блаженніший Святослав привітав кожного з Великоднем і побажав, щоб воскреслий Христос прийшов до кожного з нас і повів з собою у Вічне життя.

До Речі, нещодавно з'явилися фото прийняття Благодатного вогню Володимирським собором.