Чек за обід, який склав всього п'ять гривень, обурив українців, і вони зажадали пояснень від чиновників, чому у їдальні такі ціни
Заступник начальника управління НБУ Руслан Кравець підтвердив достовірність чека і розповів, що на ціни в закладах громадського харчування впливає тільки вартість самих продуктів. Таку заяву було опубліковано на сторінці Нацбанку в Facebook.
"Ціна обідів у їдальні формується, виходячи лише з вартості продуктів. У фінальну ціну не включаються витрати на оренду (НБУ є власником приміщення їдальні), але немає комерційної накрутки - їдальня працює в нуль. Таким чином, виходить низька ціна на страви. Втім, середній чек в їдальні НБУ становить близько 35-40 гривень", - повідомив Кравець.
При цьому прес-служба НБУ зазначила, що їдальня не дотується за рахунок коштів Нацбанку або держави, так як працює за рахунок самоокупності.
Раніше українці були ошелешені чеком з їдальні Нацбанку і активно висловлювалися в соціальних мережах з приводу обнародованого чека.