ua en ru

У Миколаєві продавали червиві сосиски з закритого 2 роки тому заводу

У Миколаєві продавали червиві сосиски з закритого 2 роки тому заводу Фото: Ковбаса (GoodLife)

Інспектори санинспекции не могли контролювати якість товарів,так як цех вважався непрацюючим

У Миколаєві місцева мешканка купила сосиски, в яких знайшлися черв'яки – білі опариші. Товар жінка купила в кіоску, який продавав продукцію місцевого виробника.

"Я коли побачила – мене знудило, я день їсти не могла нічого", - розповіла про неприємну знахідку Марина Підвисоцька, передає ТСН.

Як з'ясувалося, виробник ковбас виявився закритим – сусіди пояснили, що цех працює кілька днів в тиждень – під замовлення. Біля дверей нестерпний запах, а з-під них тече якась рідина.

У Держпродспоживслужбе прийшли до висновку: якщо хробаки під плівкою, їх личинки потрапили туди ще на виробництві.

"Можливо, сосиска йде взагалі без термічної обробки", - розповів начальник обласного управління держнагляду за дотриманням санзаконодавства Лариса Бурденко.

Перевірити ковбасний цех інспектори мають право тільки після заяви потерпілої, адже за новим законом виробник сам контролює якість своєї продукції. Однак у цьому випадку, як виявилося, і перевіряти нікого, тому що за документами цех "Миколаївські ковбаси" закрився ще два роки тому. Хто і на яких підставах виробляє ковбасу – тепер з'ясовуватимуть правоохоронці.

До речі, обід українських військових заправляють "подброшенными" хробаками.