Супрун назвала несподівані факти про харчову добавку
Уляна Супрун розповіла про глутамат натрію. На її думку, найчастіше поширена харчова добавка провокує почервоніння обличчя, прискорене серцебиття, нудоту і слабкість. Про це експерт повідомила на своїй сторінці в соцмережі Facebook.
"Глутамат натрію - це сіль глутамінової кислоти. Вона зустрічається в чіпсах, вермішелі швидкого приготування, китайській їжі, соєвому соусі, грибах і курячому бульйоні. Саме глутамат підсилює смак та запах цих продуктів, а також наше бажання їх з'їсти", - пише експерт.
Проте все не так погано, як про це звикли говорити. Численні дослідження показали, що від глутамату натрію дійсно може бути погано, але тільки чутливим до нього людям. В цілому він безпечний в досить високих дозах, оскільки ми самі створюємо глутамінову кислоту. Однак, коли її понад міри - нейрони починають гинути.
Надмірне його споживання може завдати шкоди здоров'ю ще з кількох причин:
Фото: (facebook.com/ulanasuprun)
Нагадаємо, що Супрун розповіла, що робити в разі отруєння побутовою хімією.
Ми повідомляли про те, що Супрун попередила про небезпеку для здоров'я.
А також розповідали про те, що в Україні скасовують лікарняні і Уляна Супрун пояснила чому.