ТОП-5 рецептів пиріжків з різними начинками
Готуємо смачні смажені пиріжки на будь-який смак
Рецепт пиріжків, який я публікую сьогодні, буде вам корисний, коли сім'я попросить чогось смачненького. Використовуючи всього один рецепт тіста для пиріжків і комбінуючи його з різними начинками, можна кожного разу отримувати нове блюдо.
У нас в родині всі дуже люблять пиріжки, а тому я їх часто готую, намагаючись врахувати всі смаки та побажання. Чоловік, наприклад, поважає яйця, картоплю і гриби, донька із задоволенням уплітає м'ясо, мамі подобається сир, а я обожнюю капусту.
Щоб приготувати тісто для пиріжків, вам знадобляться інгредієнти:
- 3 склянки борошна;
- 1,5 склянки молока;
- 1 яйце;
- 30 г свіжих дріжджів;
- 2 ст. ложки рослинного масла;
- 1 ст. ложка цукру;
- 0,5 ч. ложки солі.
Фото: pixabay.com/skitterphoto
Як приготувати пиріжки смажені – покроковий рецепт:
- В мисці розпускаю дріжджі з цукром, через пару хвилин вони стають рідкими. Додаю тепле молоко, яйце, сіль, борошно і рослинне масло.
- Замішую м'яке тісто і залишаю його в теплому місці приблизно на годину, щоб воно підійшло. А сама займаюся приготуванням начинки.
- З тіста скачую невеликі кульки, потім кожен розкачую в коржик, начиняю і ліплю пиріжки.
- Смажити пиріжки треба в невеликій кількості масла, щоб вони не плавали в ньому, а випікалися. Спочатку викладаю пиріжки на гарячу сковорідку, через пару хвилин зменшую вогонь, накриваю кришкою і смажу пиріжки по 3-4 хвилини з кожного боку.
Тепер розповім про начинку. Поки тісто підходить, часу якраз вистачає для її приготування.
Рецепт пиріжків з м'ясом
- Шматочок будь-якого м'яса грам на 400 цілим закидаємо у киплячу воду, знімаємо шум і варимо до готовності. Для смаку я додаю цибулину, лавровий лист, запашний перець і сіль.
- Пару цибулин дрібно кришимо і обсмажуємо в рослинному маслі 5 хвилин.
- Остигле м'ясо пропускаємо через м'ясорубку разом з смаженою цибулею.
Фото: pixabay.com/dancepool
Пиріжки смажені з яйцем і цибулею
- Варимо 7 яєць вкруту, охолодити і кришимо.
- Дрібно ріжемо пучок зеленої цибулі, насипаємо в нього за смаком перцю, солі, цукру і злегка обминаємо.
- З'єднуємо яйця з цибулею і додаємо трохи рослинного масла.
Рецепт пиріжків з капустою
- Шаткуємо качан капусти. Кришимо одну цибулину. Тремо на крупній тертці очищене яблуко.
- Обсмажуємо в рослинному маслі цибулю 5 хвилин, потім додаємо капусту з яблуком і тушкуємо під кришкою на середньому вогні 5 хвилин.
- В кінці додаємо лавровий лист, столову ложку томату, щіпку цукру, солимо і перчимо. Перемішуємо і готуємо без кришки ще 5 хвилин.
Пиріжки смажені з сиром
- Беремо 300 г сиру і перетираємо через сито, щоб позбутися від грудочок.
- Дрібно кришимо пучок кропу і закидаємо в сир.
- Вбиваємо туди ж яйце, солимо і перемішуємо.
Фото: pixabay.com/isfara
Рецепт пиріжків з картоплею і грибами
- З 4-5 картоплин готуємо пюре.
- Кришимо пару цибулин і пасеруємо на рослинній олії 5 хвилин.
- Дрібно ріжемо 200 г печериць, закидаємо до цибулі і смажимо до готовності.
- Змішуємо пюре з грибами і цибулею, солимо, перчимо за смаком і добре перемішуємо.
Рекомендую обов'язково спробувати всі запропоновані рецепти пиріжків і вибрати найкращий і улюблений. А може, у вас є свій варіант начинки, не зазначений у рецепті?
Приємного апетиту!