ua en ru

ТОП-5 рецептів пиріжків з різними начинками

ТОП-5 рецептів пиріжків з різними начинками Ілюстративне фото (pixabay.com/daria-yakovleva)

Готуємо смачні смажені пиріжки на будь-який смак

Рецепт пиріжків, який я публікую сьогодні, буде вам корисний, коли сім'я попросить чогось смачненького. Використовуючи всього один рецепт тіста для пиріжків і комбінуючи його з різними начинками, можна кожного разу отримувати нове блюдо.

У нас в родині всі дуже люблять пиріжки, а тому я їх часто готую, намагаючись врахувати всі смаки та побажання. Чоловік, наприклад, поважає яйця, картоплю і гриби, донька із задоволенням уплітає м'ясо, мамі подобається сир, а я обожнюю капусту.

Щоб приготувати тісто для пиріжків, вам знадобляться інгредієнти:

  • 3 склянки борошна;
  • 1,5 склянки молока;
  • 1 яйце;
  • 30 г свіжих дріжджів;
  • 2 ст. ложки рослинного масла;
  • 1 ст. ложка цукру;
  • 0,5 ч. ложки солі.

ТОП-5 рецептів пиріжків з різними начинками

Фото: pixabay.com/skitterphoto

Як приготувати пиріжки смажені – покроковий рецепт:

  1. В мисці розпускаю дріжджі з цукром, через пару хвилин вони стають рідкими. Додаю тепле молоко, яйце, сіль, борошно і рослинне масло.
  2. Замішую м'яке тісто і залишаю його в теплому місці приблизно на годину, щоб воно підійшло. А сама займаюся приготуванням начинки.
  3. З тіста скачую невеликі кульки, потім кожен розкачую в коржик, начиняю і ліплю пиріжки.
  4. Смажити пиріжки треба в невеликій кількості масла, щоб вони не плавали в ньому, а випікалися. Спочатку викладаю пиріжки на гарячу сковорідку, через пару хвилин зменшую вогонь, накриваю кришкою і смажу пиріжки по 3-4 хвилини з кожного боку.

Тепер розповім про начинку. Поки тісто підходить, часу якраз вистачає для її приготування.

Рецепт пиріжків з м'ясом

  1. Шматочок будь-якого м'яса грам на 400 цілим закидаємо у киплячу воду, знімаємо шум і варимо до готовності. Для смаку я додаю цибулину, лавровий лист, запашний перець і сіль.
  2. Пару цибулин дрібно кришимо і обсмажуємо в рослинному маслі 5 хвилин.
  3. Остигле м'ясо пропускаємо через м'ясорубку разом з смаженою цибулею.

ТОП-5 рецептів пиріжків з різними начинками

Фото: pixabay.com/dancepool

Пиріжки смажені з яйцем і цибулею

  1. Варимо 7 яєць вкруту, охолодити і кришимо.
  2. Дрібно ріжемо пучок зеленої цибулі, насипаємо в нього за смаком перцю, солі, цукру і злегка обминаємо.
  3. З'єднуємо яйця з цибулею і додаємо трохи рослинного масла.

Рецепт пиріжків з капустою

  1. Шаткуємо качан капусти. Кришимо одну цибулину. Тремо на крупній тертці очищене яблуко.
  2. Обсмажуємо в рослинному маслі цибулю 5 хвилин, потім додаємо капусту з яблуком і тушкуємо під кришкою на середньому вогні 5 хвилин.
  3. В кінці додаємо лавровий лист, столову ложку томату, щіпку цукру, солимо і перчимо. Перемішуємо і готуємо без кришки ще 5 хвилин.

Пиріжки смажені з сиром

  1. Беремо 300 г сиру і перетираємо через сито, щоб позбутися від грудочок.
  2. Дрібно кришимо пучок кропу і закидаємо в сир.
  3. Вбиваємо туди ж яйце, солимо і перемішуємо.

ТОП-5 рецептів пиріжків з різними начинками

Фото: pixabay.com/isfara

Рецепт пиріжків з картоплею і грибами

  1. З 4-5 картоплин готуємо пюре.
  2. Кришимо пару цибулин і пасеруємо на рослинній олії 5 хвилин.
  3. Дрібно ріжемо 200 г печериць, закидаємо до цибулі і смажимо до готовності.
  4. Змішуємо пюре з грибами і цибулею, солимо, перчимо за смаком і добре перемішуємо.

Рекомендую обов'язково спробувати всі запропоновані рецепти пиріжків і вибрати найкращий і улюблений. А може, у вас є свій варіант начинки, не зазначений у рецепті?

Приємного апетиту!