Чемпіон придумав унікальний спосіб заварювання чаю
Український чемпіон розкрив свій власний оригінальний рецепт приготування чаю, завдяки якому він зміг перемогти в чемпіонаті. Про це повідомляє "ТСН".
Чемпіон з приготування чаю живе в Україні, хоча батьківщиною цього напою вважається Індія і Шрі-Ланка.
Дмитро Філімонов говорить, що в українському менталітеті є щось таке, чого не вистачає іншим народам.
Український чемпіон випередив навіть китайців за способом приготування гарячого напою. Тепер він поділився своїм рецептом, який допоміг йому виграти чемпіонат.
"Це, звичайно, дуже нестандартний спосіб заварювання чаю. У верхній колбі я тримаю три хвилини – при ста градусах складно розчинні речовини встигають розчинитися. У середній колбі якраз за дві хвилини і при 90 градусах ці важкі елементи вже не будуть встигати розчинятися, а в нижній колбі за одну хвилину вже з насиченим розчином – ось, в принципі, те, що нам потрібно", - розповів Філімонов, вправно оперуючи трьома скляними колбами, гарячою водою і сушеним листям.
Свій власний метод, заснований на виділенні трьох грамів чаю на кожну ємність, він називає методом диференціальної екстракції.
Філімонов підкреслив, що приблизно за таким же принципом женуть і інший напій –самогон.
Заради заварювання чаю та участі в чемпіонаті, Дмитро залишив ІТ-сферу, в якій працював 10 років. Він багато подорожував, вивчав різні сорти чаю і шукав свій власний стиль. І як доказ того, що він не дарма захопився приготуванням напою – перемога на чемпіонаті в Китаї.
"У багатьох викликає подив, що Україна перемогла. Мені ж здається, що це дуже закономірно, тому що у нас дуже чайна культура розвинена, та й люди самі по собі – кайфушники. Ми завжди хочемо чогось смачненького спробувати, щось поекспериментувати, під себе підлаштувати – це те, чого в інших країнах не вистачає", - вважає Філімонов і додав, що потрібно не тільки правильно заварювати чай, але і правильно його пити.
"Щоб зрозуміти чай, розкласти по поличках, потрібно гарненько попити", - пояснює він. На закид, що це ж начебто й некультурно, Філімонов відповів, що в Китаї подібні звуки-норма.
При заварюванні чаю в домашніх умовах, чемпіон радить відокремити чай від гарячої води, коли він настоявся і не боятися експериментувати.
Відео: Секрет заварювання чаю від Філімонова (ТСН)
До речі, нагадаємо, що в жовтні українець став чемпіоном із заварювання чаю.