Узбецький плов офіційно став культурною спадщиною людства
Цінність страви полягає в технології їх приготування, зближує покоління
Комітет з охорони нематеріальної спадщини при ЮНЕСКО розширив список культурної спадщини людства до 366 елементів, включивши в нього, серед іншого узбецький і таджицький плов. Про це повідомляє ТСН.
У рішенні зазначається, що цінність страв полягає в технології їх приготування, яка зближує покоління.
"Ця традиція сприяє зміцненню соціальних зв'язків і солідарності і є частиною культурної самобутності громади", - йдеться у рішенні комітету.
Плов в Узбекистані і Таджикистані їдять не тільки під час щоденного прийому їжі, але і в обов'язковому порядку готують для поминок і заради допомоги знедоленим.
Раніше ЮНЕСКО анонсувала включення в список нематеріальної культурної спадщини людства українських козацьких пісень, які виконують колективи з Дніпропетровської області.
У свою чергу бійці АТО назвали теплий плов своєю мрією на фронті.