Королева закінчує день келихом шампанського
Шеф-кухарі британської королівської сім'ї розкрили меню монархів. Завдяки їм стало відомо, що їсть на сніданок, обід і вечерю Королева Великобританії Єлизавета II.
Виявилося, що 90-річна монархиня далеко не гурман, повідомляє The Independent.
Королева починає свій день з чаю і печива.
Вранці Єлизавета II віддає перевагу свіжозвареному ароматного чаю Earl Grey без молока і цукру, який подають в чашці з кістяної порцеляни з кількома бісквітами. Після цього вона починає сніданок. Зазвичай у меню входять зернові пластівці, фрукти і тост з джемом.
Періодично королеві готують омлет з копченим лососем і трюфелем. Кухар використовує виключно коричневі яйця, оскільки їх смак Єлизаветі подобається більше білих.
Перед обідом на аперитив монархиня випиває трохи джину або солодкого вина. Найчастіше на другий прийом їжі королеві подають рибу з овочами або стейк зі шпинатом чи кабачками. Вона нерідко віддає перевагу смаженій курці з салатом.
Королева Великобританії не вживає продукти, що містять крохмаль, тому в її раціоні немає страв з картоплею і рисом. Крім цього Єлизавета II не їсть італійську пасту.
Фото: Єлизавета II
Дотримуючись національних традицій, правителька перериває свої справи на післяполуденне чаювання. Разом з англійським чаєм їй подають легкі закуски, зокрема порізані огірки, трохи копченого лосося, яйця з майонезом, шинку, а також джем-гроші – надзвичайно маленькі бутерброди з малиновим варенням розміром з англійський пенні.
На вечерю, як правило, подають філе яловичини або оленини, фазана або лосося з ферм королівських резиденцій Сандрінгем і Балморал. Гаельський стейк подається з соусом з грибів, вершків і віскі.
Десерт для королеви готують з полуниці або білих солодких персиків, зібраних в оранжереї Віндзорського замку, а також додають шматочок гіркого шоколаду.
Єлизавета II закінчує день келихом шампанського.
Фото: Королева Сполученого королівства Великобританії та Північної Ірландії