Баранина по-тосканськи: рецепт від Асмік Гаспарян (покрокове відео)

Середа 25 квітня 2018 18:05
Баранина по-тосканськи: рецепт від Асмік Гаспарян (покрокове відео)
Фото: pixabay/Meditations

Переможниця шостого сезону популярного кулінарного шоу МастерШеф Асмік Гаспарян поділилася рецептом смачної страви – баранина по-тосканськи.

"Це блюдо називається так, тому що баранину маринують в білому вині, яким так славиться Тоскана", - розповідає Асмік Гаспарян.

Для приготування баранини по-тосканськи вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • Баранячий окіст (без кістки) 1,5 кг
  • Сушені білі гриби 50 г
  • Цибуля 1 шт.
  • Білий хліб (вчорашній) 3 шматочки
  • Яйце 1 шт.
  • Вершки (30%) 20 мл
  • Біле сухе вино 375 мл
  • Лимон 1 шт.
  • Масло 100 мл
  • Масло вершкове 20 г
  • Томатна паста 30 г
  • Часник 4 зубчики
  • Петрушка 15 гілочок
  • Чебрець 5 гілочок
  • Розмарин 2 гілочки
  • Гірчиця (паста) 60 мл
  • Сіль 15 г
  • Чорний мелений перець 6 г
  • Червоний мелений перець 3 г
  • Вода 20 мл

Покроковий рецепт приготування баранини по-тосканськи:

Покроковий рецепт приготування баранини по-тосканськи (відео: youtube/Все буде смачно)

  1. Баранячий окіст зачистіть від сполучної тканини та жиру. Розріжте і розкрийте книгою. Покладіть зверху гілочки розмарину, затягніть плівкою і відбийте плоскою стороною кухонного молотка.
  2. Приготуйте маринад для м'яса: з'єднайте вино, гірчицю, цедру лимона, сіль. Покладіть м'ясо в маринад і залиште мінімум на 2 години.
  3. Для начинки – попередньо замочені сушені білі гриби проварити 20 хв, потім наріжте дрібними шматочками. На суміші вершкового і рослинного масла посмажте подрібнену цибулю, часник і гриби, протягом 7-10 хв, дайте охолонути 5 хв.
  4. М'якоть вчорашнього батона перебити в крихту і додайте до смажених грибів. Також додайте подрібнену петрушку, чебрець, вершки, яйце, сіль і чорний мелений перець, перемішайте.
  5. Замариноване м'ясо розкрийте, змастіть всередині сумішшю томатної пасти, води і червоного меленого перцю. Зверху викладіть начинку, відступивши від країв 2 см. Скрутіть м'ясо в рулет, обв'яжіть кулінарною ниткою.
  6. Зробіть зверху 12 проколів, глибиною 2 см, вставте в них шматочки часнику. Змастіть рулет маслом, оберніть фольгою і запечіть в духовці при температурі 180⁰С протягом 2 годин. За півгодини до кінця приготування – розгорніть фольгу і полийте баранину соком, що виділився. Після запікання дайте м'ясу постояти 10 хв, подавайте з тонким лавашем.

Які дні будуть вихідними у травні (відео: STYLER.rbc.ua)

Що ви досі не знали про їжу? (відео: STYLER.rbc.ua)

Читайте РБК-Україна в Google News

On Top
Продовжуючи переглядати RBC.UA Ви підтверджуєте, що ознайомилися з Політикою конфіденційності Правилами користування сайтом і згодні з використанням файлів cookie. Ознайомитися
Погоджуюся