Баранина по-тосканськи: рецепт від Асмік Гаспарян (покрокове відео)
Фото: pixabay/Meditations
Переможниця шостого сезону популярного кулінарного шоу МастерШеф Асмік Гаспарян поділилася рецептом смачної страви – баранина по-тосканськи.
"Це блюдо називається так, тому що баранину маринують в білому вині, яким так славиться Тоскана", - розповідає Асмік Гаспарян.
Для приготування баранини по-тосканськи вам знадобляться наступні інгредієнти:
- Баранячий окіст (без кістки) 1,5 кг
- Сушені білі гриби 50 г
- Цибуля 1 шт.
- Білий хліб (вчорашній) 3 шматочки
- Яйце 1 шт.
- Вершки (30%) 20 мл
- Біле сухе вино 375 мл
- Лимон 1 шт.
- Масло 100 мл
- Масло вершкове 20 г
- Томатна паста 30 г
- Часник 4 зубчики
- Петрушка 15 гілочок
- Чебрець 5 гілочок
- Розмарин 2 гілочки
- Гірчиця (паста) 60 мл
- Сіль 15 г
- Чорний мелений перець 6 г
- Червоний мелений перець 3 г
- Вода 20 мл
Покроковий рецепт приготування баранини по-тосканськи:
Покроковий рецепт приготування баранини по-тосканськи (відео: youtube/Все буде смачно)
- Баранячий окіст зачистіть від сполучної тканини та жиру. Розріжте і розкрийте книгою. Покладіть зверху гілочки розмарину, затягніть плівкою і відбийте плоскою стороною кухонного молотка.
- Приготуйте маринад для м'яса: з'єднайте вино, гірчицю, цедру лимона, сіль. Покладіть м'ясо в маринад і залиште мінімум на 2 години.
- Для начинки – попередньо замочені сушені білі гриби проварити 20 хв, потім наріжте дрібними шматочками. На суміші вершкового і рослинного масла посмажте подрібнену цибулю, часник і гриби, протягом 7-10 хв, дайте охолонути 5 хв.
- М'якоть вчорашнього батона перебити в крихту і додайте до смажених грибів. Також додайте подрібнену петрушку, чебрець, вершки, яйце, сіль і чорний мелений перець, перемішайте.
- Замариноване м'ясо розкрийте, змастіть всередині сумішшю томатної пасти, води і червоного меленого перцю. Зверху викладіть начинку, відступивши від країв 2 см. Скрутіть м'ясо в рулет, обв'яжіть кулінарною ниткою.
- Зробіть зверху 12 проколів, глибиною 2 см, вставте в них шматочки часнику. Змастіть рулет маслом, оберніть фольгою і запечіть в духовці при температурі 180⁰С протягом 2 годин. За півгодини до кінця приготування – розгорніть фольгу і полийте баранину соком, що виділився. Після запікання дайте м'ясу постояти 10 хв, подавайте з тонким лавашем.
Які дні будуть вихідними у травні (відео: STYLER.rbc.ua)
Що ви досі не знали про їжу? (відео: STYLER.rbc.ua)