Борщ, вареники або голубці? Українці визначили головне національне блюдо
57% опитуваних обрали національним блюдом вареники
Головне національне блюдо країни на думку 88% українців – червоний борщ. Ще дві третини країни вважає, що на першому місці повинні були опинитися вареники. Трійку кулінарних символів країни замикає сало. Про це повідомляє Research & Branding Group.
Споконвіку борщ асоціювався з традиційним обідом в класичній українській родині. Головним кулінарним символом країни близько 88% осіб обрали саме борщ. 57% віддали свою перевагу вареникам, так як згідно з історичними даними задовго до українців борщ варили в Греції. До речі, поляки теж вважають, що борщ по праву належить їх кухні.
Близько 28% українців вважають свиняче сало головним кулінарним надбанням нації. Замикають п'ятірку найбільш відомих українських страв галушки — 13% голосів, і голубці — 12%. Також близько 6% українців згадали деруни, пампушки з часником і холодець — 4%.
Опитування проводилося в період з 4 по 13 липня 2018 року. Опитано 1801 респондентів у віці від 18 років. Метод опитування — особисте формалізоване інтерв'ю (face - to - face). Максимальна похибка вибірки не перевищує +/- 2,4%.
До речі, раніше ми розповідали, що окупанти в Криму вкрали улюблену страву українців.
Ми писали, що у мережі розповіли, де в Україні найдорожчий борщ.
Нагадаємо, що "російський світ" присвоїв собі український борщ.
Відео: (video.rbc.ua)