ua en ru

Маринади для шашлику: нові рецепти

Маринади для шашлику: нові рецепти Найвдаліші маринади для шашлику

Як смачно замаринувати м'ясо для шашлику

У цьому році тема рецептів приготування шашлику стоїть гостро, оскільки погода на травневі обіцяє бути теплою і ясною. Ми приготували для вас добірку кращих оригінальних рецептів маринадів для шашлику з курки, свинини і баранини. Нагадаємо, що сіль додається в шашлик після смаження, а не в маринад, інакше м'ясо стане жорстким.

Рецепты маринадов

Фото: Кращий шашлик на травневі

Маринад для шашлику з свинини з ківі

Кожен любитель відпочинку на природі знає, що в хорошому маринаді для шашлику з свинини повинна бути кислота, яка зробить його м'яким і соковитим. Ми знайшли для вас оригінальним і перевірений рецепт маринаду з ківі.

Шашлык с киви

Фото: Свинина з ківі

М'ясо, замариноване в ківі набагато більш ароматне і ніжне, ніж з оцтом і не перебиває смак страви

Отже, для приготування маринаду з ківі вам знадобиться:

  1. Ківі - один (якщо великий)
  2. Свинина - 1 кг
  3. Цибуля - 1шт
  4. Спеції - за смаком

Нарізаємо м'ясо середніми брусочками, натираємо спеціями і залишаємо настоюватися. У цей час ріжемо цибулину дуже дрібно або подрібнюємо в блендері. Додаємо отриману кашку до м'яса зі спеціями, накриваємо ємність, в якій маринували шашлик, харчовою плівкою і залишаємо маринуватися на кілька годин.

Маринад с киви

Фото: Маринад з ківі

Далі дуже важливий нюанс - ківі потрібно додати в маринад за кілька годин перед смаженням шашлику. А головний секрет рецепти шашлику з ківі в тому, щоб перемолоти сам ківі в кашку - тоді він швидко просочить м'ясо. Поливати шашлик щоб він не згорів ви можете залишками маринаду з ківі, змішавши його з мінералкою 1:1.

А ще ми підготували відео-рецепт маринаду з ківі:

Маринад для шашлику з курки з соєвим соусом і імбиром

Культура використовувати соєвий соус в поєднанні з імбиром для маринування м'яса прийшла до нас зі Східної Азії. Там м'ясо є дефіцитом, тому до його приготування ставляться з особливим трепетом.

Курица с имбирем и соевым соусомФото: Шашлик з курки з імбиром і соєвим соусом

Не багато знають, що маринаду для шашлику з курки не повинен містити кислоту, яку рекомендують для інших видів м'яса. Тому поєднання імбиру і соєвого соусу для шашлику з курки ідеально.

Шашлык из курицы

Фото: Курячий шашлик з імбиром

Отже, виберіть ту частину курки, яка вам більше подобається, принципової різниці для цього маринаду немає. Це можуть бути крильця, стегна, гомілки або навіть філе. Імбир почистіть, натріть на тертці, досить 2 чайних ложок на 1 кг курки. Роздушіть 4 зубчики часнику і все змішайте з соєвим соусом. Додайте соєво-імбирний маринад до курки і залиште на кілька годин. Аромат такого вишуканого і оригінального шашлику напевно порадує ваших близьких.

І ще ми знайшли для вас відео від шеф-кухаря як маринувати курячі крильця:

Маринад для шашлику з баранини з гранатовим соком

Особливість цього маринаду в тому, що до м'яса не потрібно додавати цибулю і спеції - гранатовий сік дасть достатньо кислоти і аромату що б ваш шашлик з баранини був соковитим і м'яким

Маринад для говядины с гранатомФото: Шашлик з баранини з гранатовим соком.

Отже, вам знадобиться:

  • Баранина корейка 1 кг
  • Гранатовий сік 200 мл

Баранину треба порізати на порційні шматки, залишивши трохи жиру для соковитості. Викласти м'ясо для шашлику в скляний або емальований посуд, залити гранатовим соком і трохи пом'яти. Залишити маринуватися в гранатовому соку не менше ніж на 6-7 годин.

Баранина с гранатом

Фото: Шашлик з баранини з гранатовим соусом

Так само, можна доповнити шашлик з баранини з гранатовим соком таким же соусом:

А ще читайте кращі рецепти пасхи до Святого Воскресіння.