Майстер Шеф 5: секрети приготування м'яса від кулінарів
Учасники програми "Майстер Шеф 5" поділилися кількома своїми улюбленими рецептами страв з м'яса
Кулінарна програма "Майстер Шеф" завойовує популярність по всьому світу. Україна не стала винятком - вже 5-й сезон українські телеглядачі з напругою спостерігають за перипетіями сюжету захоплюючого шоу.
Протягом усіх випусків програми учасники не тільки готували за рецептами, які їм запропонували члени журі, а також ділилися своїми варіантами приготування м'ясних шедеврів. Потрібно зазначити, що деякі із запропонованих страв заслуговують того, щоб звернути на них пильну увагу і обов'язково приготувати вдома для своїх близьких.
"Майстер Шеф" дивитися як професійні кухарі, так і новачки-аматори, в будь-якому випадку, це шоу не залишить байдужим нікого.
Ми рекомендуємо вам приготувати смачні страви, використовуючи такі ексклюзивні рецепти з м'яса від учасників шоу.
Учасниця 4-го сезону шоу Тетяна Катерновская пропонує спробувати приготувати курку в чудовому і ароматному соусі.
Рецепт курки в соусі сациві (на шість порцій) від Тетяни Катерновской
Фото: Курка по-грузинськи в соусі з волоських горіхів
- Промийте курку (приблизно півтора кілограма), зріжте з неї жир. Покладіть в каструлю, залийте закипілої водою, додайте спеції і лавр, тушкуйте на повільному вогні півгодини. Після цього дістаньте курку з бульйону, бульйон залиште;
- позбавте від лушпиння 250 грамів цибулі і 25 грамів часнику, подрібніть, припустіть на сковороді з 100 грамами вершкового масла, влийте в неї 100 мл бульйону і додайте дві столові ложки борошна. Потім влийте ще трохи бульйону і тушкуйте дві-три хвилинки, постійно помішуючи;
- зробіть соус. Для цього подрібніть 300 грамів горіхів (волоських), з'єднайте з дрібно нарубаною зеленню, двома жовтками і 15 мл оцту;
- з'єднайте соус і суміш на сковороді, проваріть п'ять хвилин, зніміть з плити;
- очистіть курку від шкіри і кісток, дрібно наріжте. Відправте її в отриманий соус сациві, і протомите на слабкому вогні п'ять хвилин. Готову страву прикрасьте гранатом.
Ірландський рецепт приготування яловичини від Мілана Котева
Фото: Рецепт одночасно дуже простого, смачного і ароматного страви
- Налийте в сковороду дві столові ложки рослинної олії (бажано оливкової), додайте в неї дрібно нарізану яловичину (половину кілограма), обсмажуйте м'ясо протягом чотирьох хвилин;
- подрібніть цибулину і чотири моркви, надішліть їх до яловичині;
- поперчіть і посоліть м'ясо, додайте спеції (кмин, розмарин), тушкуйте все компоненти кілька хвилин;
- додайте в сковороду дві склянки бульйону, звареного на яловичині, залиште нудитися на слабкому вогні дві години;
- з'єднайте в піалі дві столові ложки борошна і стільки ж вершкового масла, додайте 100 г горошку, перемішайте і заправте цією сумішшю м'ясо;
- подавайте готову страву з картопляним пюре.
Салат з качкою і фруктами від Микити Моїсеєва
Фото: Фрукти прекрасно відтіняють ніжний смак качиної грудинки
- Просушіть качину грудку серветкою, зробіть на ній поперечні надрізи, заправте улюбленими спеціями;
- далі необхідно обсмажити філе на сковороді з обох сторін, починаючи зі шкурки;
- дайте вытопиться зайвому жиру, відправте качку в духовку;
- очистіть і позбавте від кісточок апельсин, филируйте його;
- розріжте на дві частини п'ять виноградинок, видаліть кісточки;
- 25 грамів рукколи змішайте з виноградом і апельсином;
- прокип'ятіть 50 мл соку манго, зніміть з плити, додати бальзамічний оцет;
- перемішайте;
- викладіть зелень з фруктами на блюдо, поряд покласти грудку і полийте соусом.
Нагадуємо, що вже в наступну середу у вас буде можливість подивитися нові рецепти приготування страв від учасників і суддів кулінарної битви Майстер Шеф в режимі онлайн-трансляції.
До речі, в одинадцятому випуску шоу "Майстер Шеф 5 сезон" втратила ще одного учасника - Ірина Драбик програла в битві чорних фартухів і покинула знімальний майданчик проекту. У наступному випуску будуть приймати участь вже 11 учасників.