Новорічні рецепти: меню для зустрічі 2016 року
Styler підготував меню з чотирьох страв, які будуть чудово виглядати на святковому столі і не залишаться непоміченими
Якщо ви ставите питанням: "Які новорічні рецепти вибрати?", то радимо вам звернути увагу на наше меню для святкового столу. Styler підібрав найоригінальніші і незвичайні рецепти, які точно здивують кожного гостя, адже Новий рік - це не тільки салат "Олів'є", "м'ясо по-французьки" і бутерброди зі шпротами. Фантазуйте, експериментуйте і дивуйте!
Брускетта з каперсами і печінкою тріски
Фото: Така страва стане ідеальною закускою
Візьміть:
- 6 скибочок батона;
- упаковку печінки тріски;
- половину огірка;
- зубчик часнику;
- 5 г каперсів;
- пучок шніт-цибулі;
- 10 г кедрових горіхів;
- 10 мл оливкової олії;
- сіль, перець - за смаком.
Приготування:
- Змастіть хліб маслом, трохи обсмажте;
- натріть скибочки часником;
- вимитий огірок наріжте кубиками;
- порубаєте вимитий шніт-цибулю;
- покладіть на хліб шматочки печінки тріски, огірок, каперси і шнитт-лук;
- притрусіть брускетту горішками.
Новорічне меню обов'язково слід доповнити основною стравою.
Спробуйте "Курячу грудку, фарширований сиром і ананасами"
Фото: Курка ідеально поєднується з кисло-солодкими ананасами
Знадобиться:
- чотири курячі грудки;
- 100 г консервованих ананасів;
- 100 г твердого сиру;
- зубчик часнику;
- сіль, перець;
- сухарі для панірування;
- яйце.
Приготування:
- Промийте і просушіть м'ясо. Зробіть в грудці надріз, повинно вийти щось на зразок кишеньки;
- натріть м'ясо перцем і сіллю;
- майонез змішати з видавленим часником;
- змастіть "кишеньку" у м'ясі соусом;
- подрібніть ананас;
- натріть на тертці сир;
- змішайте сир і ананас, наповніть цією сумішшю "кишеньки";
- в маленькій ємності збийте яйце з сіллю;
- умочіть грудку в яєчну суміш, а потім в сухарі;
- обсмажте м'ясо на розігрітій сковороді з маслом до золотистого кольору.
Салати на Новий рік можуть бути легкими і більш ситними, гарячими і холодними м'ясними і овочевими.
Ми пропонуємо вам подати на новорічний стіл апетитний Салат з телятиною і пармезаном".
Фото: Маринад допоможе зробити м'ясо більш м'яким
Візьміть:
- 100 г томатів черрі;
- 10 г сиру "Пармезан";
- 5 мл соку лимона;
- 10 мл олії (оливкової);
- 60 г листя салату;
- 250 г телячої вирізки.
Соус:
- 30 мл олії (оливкової);
- 2 г цукрового піску;
- сіль, перець;
20 мл оцту (бальзамічного).
Приготування:
- Вимийте і обсушіть телятину;
- наріжте її невеликими брусочками;
- поперчіть, посоліть і полийте соком лимона, залишити маринуватися на 30 хвилин;
- на добре розігрітій сковороді обсмажте телятину;
- зробіть соус: з'єднайте оцет, цукор-пісок, перець, сіль, олія;
- розріжте помідори навпіл;
- промиті листя салату порвіть руками;
- у салатниці змішати салат, томати, телятину і соус, а зверху притрусіть готову страву тертим пармезаном.
Що можна приготувати на Новий рік в якості десерту?
Брауні з ганашем і маскарпоне
Фото: Брауні краще подавати з кулькою морозива
Візьміть:
- три яйця;
- 200 г вершкового масла;
- 100 г маскарпоне;
- 200 г цукрового піску;
- 90 г шоколаду;
- половину склянки пшеничного борошна;
- половину склянки какао-порошку;
- 5 г ваніліну;
- 2 р солі.
Ганаш:
- 110 мл жирних вершків (не менше 30%);
- 100 г шоколаду;
- 35 г вершкового масла;
- 20 р цукрової пудри.
Приготування:
- Подрібнений шоколад покладіть у велику ємність;
- Окремо підігрійте масло;
- З'єднайте масло і шоколад;
- Всипте в суміш цукровий пісок і ванілін, а також сіль, перемішайте;
- Всипте какао-порошок і знову перемішайте;
- Потроху додавайте яйця;
- Покладіть маскарпоне;
- Всипте пшеничне борошно, перемішайте отримане тісто до однорідності;
- Відправте брауні випікатися в розігріту до 160 градусів духовку протягом півгодини;
- Зробіть ганаш: з'єднайте шоколад, вершки і масло, підігрійте;
- Полийте ганашем корж і посипте цукровою пудрою.
Ось і всі святкові рецепти з нашого новорічного меню. Сподіваємося, вам так само, як і вашим гостям сподобаються ці апетитні страви.
До речі, якщо ви хочете порадувати близьких оригінальними салатами - ми допоможемо вам з рецептурою!