ua en ru

Новорічні рецепти: меню для зустрічі 2016 року

Новорічні рецепти: меню для зустрічі 2016 року Фото: Святкові страви повинні бути простими і вишуканими одночасно

Styler підготував меню з чотирьох страв, які будуть чудово виглядати на святковому столі і не залишаться непоміченими

Якщо ви ставите питанням: "Які новорічні рецепти вибрати?", то радимо вам звернути увагу на наше меню для святкового столу. Styler підібрав найоригінальніші і незвичайні рецепти, які точно здивують кожного гостя, адже Новий рік - це не тільки салат "Олів'є", "м'ясо по-французьки" і бутерброди зі шпротами. Фантазуйте, експериментуйте і дивуйте!

Брускетта з каперсами і печінкою тріски

Новорічні рецепти: меню для зустрічі 2016 року

Фото: Така страва стане ідеальною закускою

Візьміть:

- 6 скибочок батона;

- упаковку печінки тріски;

- половину огірка;

- зубчик часнику;

- 5 г каперсів;

- пучок шніт-цибулі;

- 10 г кедрових горіхів;

- 10 мл оливкової олії;

- сіль, перець - за смаком.

Приготування:

- Змастіть хліб маслом, трохи обсмажте;

- натріть скибочки часником;

- вимитий огірок наріжте кубиками;

- порубаєте вимитий шніт-цибулю;

- покладіть на хліб шматочки печінки тріски, огірок, каперси і шнитт-лук;

- притрусіть брускетту горішками.

Новорічне меню обов'язково слід доповнити основною стравою.

Спробуйте "Курячу грудку, фарширований сиром і ананасами"

Новорічні рецепти: меню для зустрічі 2016 року

Фото: Курка ідеально поєднується з кисло-солодкими ананасами

Знадобиться:

- чотири курячі грудки;

- 100 г консервованих ананасів;

- 100 г твердого сиру;

- зубчик часнику;

- сіль, перець;

- сухарі для панірування;

- яйце.
Приготування:

- Промийте і просушіть м'ясо. Зробіть в грудці надріз, повинно вийти щось на зразок кишеньки;

- натріть м'ясо перцем і сіллю;

- майонез змішати з видавленим часником;

- змастіть "кишеньку" у м'ясі соусом;

- подрібніть ананас;

- натріть на тертці сир;

- змішайте сир і ананас, наповніть цією сумішшю "кишеньки";

- в маленькій ємності збийте яйце з сіллю;

- умочіть грудку в яєчну суміш, а потім в сухарі;

- обсмажте м'ясо на розігрітій сковороді з маслом до золотистого кольору.

Салати на Новий рік можуть бути легкими і більш ситними, гарячими і холодними м'ясними і овочевими.

Ми пропонуємо вам подати на новорічний стіл апетитний Салат з телятиною і пармезаном".

Новорічні рецепти: меню для зустрічі 2016 року

Фото: Маринад допоможе зробити м'ясо більш м'яким

Візьміть:

- 100 г томатів черрі;

- 10 г сиру "Пармезан";

- 5 мл соку лимона;

- 10 мл олії (оливкової);

- 60 г листя салату;

- 250 г телячої вирізки.

Соус:

- 30 мл олії (оливкової);

- 2 г цукрового піску;

- сіль, перець;

20 мл оцту (бальзамічного).

Приготування:

- Вимийте і обсушіть телятину;

- наріжте її невеликими брусочками;

- поперчіть, посоліть і полийте соком лимона, залишити маринуватися на 30 хвилин;

- на добре розігрітій сковороді обсмажте телятину;

- зробіть соус: з'єднайте оцет, цукор-пісок, перець, сіль, олія;

- розріжте помідори навпіл;

- промиті листя салату порвіть руками;

- у салатниці змішати салат, томати, телятину і соус, а зверху притрусіть готову страву тертим пармезаном.

Що можна приготувати на Новий рік в якості десерту?

Брауні з ганашем і маскарпоне

Новорічні рецепти: меню для зустрічі 2016 року

Фото: Брауні краще подавати з кулькою морозива

Візьміть:

- три яйця;

- 200 г вершкового масла;

- 100 г маскарпоне;

- 200 г цукрового піску;

- 90 г шоколаду;

- половину склянки пшеничного борошна;

- половину склянки какао-порошку;

- 5 г ваніліну;

- 2 р солі.

Ганаш:

- 110 мл жирних вершків (не менше 30%);

- 100 г шоколаду;

- 35 г вершкового масла;

- 20 р цукрової пудри.

Приготування:

- Подрібнений шоколад покладіть у велику ємність;

- Окремо підігрійте масло;

- З'єднайте масло і шоколад;

- Всипте в суміш цукровий пісок і ванілін, а також сіль, перемішайте;

- Всипте какао-порошок і знову перемішайте;

- Потроху додавайте яйця;

- Покладіть маскарпоне;

- Всипте пшеничне борошно, перемішайте отримане тісто до однорідності;

- Відправте брауні випікатися в розігріту до 160 градусів духовку протягом півгодини;

- Зробіть ганаш: з'єднайте шоколад, вершки і масло, підігрійте;

- Полийте ганашем корж і посипте цукровою пудрою.

Ось і всі святкові рецепти з нашого новорічного меню. Сподіваємося, вам так само, як і вашим гостям сподобаються ці апетитні страви.

До речі, якщо ви хочете порадувати близьких оригінальними салатами - ми допоможемо вам з рецептурою!