Для того, щоб бути здоровим включіть в свій раціон хурму, редьку, гранати і морську капусту
До зими залишається всього тиждень і пора запасатися теплими речами і формувати правильний раціон, який допоможе довше зберегти тепло. Дієтологи створили список продуктів, які необхідно включити в зимове меню. Про це повідомляє Marie Claire.
Хурма
Відмінний джерело корисних вітамінів, а ще − гарний засіб від тиску, мігрені та інших неприємних симптомів. Цей фрукт багатий вітамінами C і P і самим позитивним чином впливає на судини, захищаючи їх від ламкості. І, що найголовніше, вживання хурми сприяє збереженню тепла за рахунок великого вмісту кальцію.
Гранат
Якщо вам часто доводиться боротися із стресом, зверніть увагу на гранати. Вони − природний джерело вітаміну В, який чудово заспокоює нерви. Крім цього, в гранатах міститься речовина, що рятує від високого холестерину і відповідає за міцний імунітет. Відомо, що саме постійне вживання гранатів сприяє підвищенню рівня гемоглобіну, недолік якого часто є причиною ознобу.
Картопля
Взимку, щоб забезпечити свій організм потрібними вітамінами, варто відмовитися від дієти або хоча б трохи послабити її. Включіть в свій раціон картопля. По-перше, в запеченому або вареному вигляді він не відкладеться на талії зайвими кілограмами. А по-друге, завдяки високому вмісту калію картопля поліпшить ваше кровообіг і допоможе швидше зігрітися.
Морська капуста
Якщо ви часто мерзнете, причина може критися і в нестачі йоду. У такому випадку рекомендується налягати на морську капусту. Але є одне "але": не варто вживати цей продукт в консервованому вигляді − нічого, крім харчових добавок, ви в ньому, швидше за все, не знайдете.
Редька
Її для зміцнення організму використовували ще наші бабусі і дідусі. Ще б, адже в редьці містяться рекордні запаси вітаміну С. Крім того, вона дуже корисна для кишечника і має всі шанси допомогти в лікуванні, наприклад, дисбактеріозу.
Нагадаємо, дієтолог розповіла про продукти, знижують апетит.