Що приготувати на Новий рік 2018: рецепти

Четвер 14 грудня 2017 13:48
Що приготувати на Новий рік 2018: рецепти
Фото: Новорічний стіл (pixabay.com/TerriC)

Смачні та неординарні рецепти на Новий рік 2018 з м'яса

Напередодні новорічних свят багатьох господинь цікавить одне традиційне запитання: що приготувати на Новий рік 2018, щоб порадувати сім'ю, здивувати гостей, а також задобрити символ майбутнього року.

Як відомо, наступаючий Новий рік 2018 прийде під знаком Собаки. А оскільки Собака - хижак, то на столі на її честь повинно бути багато мяса. Styler пропонує святкові рецепти м'ясних страв, які ви сміливо можете включити в своє меню на Новий рік 2018.

Що приготувати на Новий рік 2018: медова буженина

Соковита медова буженинаФото: Соковита медова буженина (pixabay.com/Meditations)

Необхідні продукти:

  • 500 г свинячого ошийка,
  • 2 моркви,
  • 3 зубки часнику,
  • 30 г меду,
  • лавровий лист,
  • хмелі-сунелі,
  • чорний мелений перець,
  • сіль.

Приготування:

  1. М'ясо помийте, обсушіть і нашпигуйте часточками морквини і часнику.
  2. Натріть м'ясо сумішшю солі, спецій і меду, загорніть у фольгу і залиште на 40 хвилин настоятися.
  3. Відправте м'ясо в розігріту до 200 °С духовку і випікайте 1-1,5 години.
  4. Готовій буженині дайте охолонути.
  5. Потім дістаньте м'ясо з фольги і наріжте поперек волокон на порційні часточки.

Буженину на Новий рік можна приготувати з додаванням імбиру і гвоздики. Виходить дуже соковите, смачне блюдо, а імбир додає пікантних ноток.

Відео: Буженина з прянощами (YouTube / Готовим дома)

Що приготувати на Новий рік 2018: качка з яблуками в пивному соусі

Вам знадобляться такі продукти:

  • 1,5 кг качки,
  • 4 яблука,
  • 0,33 л світлого пива,
  • 2 ст. ложки гірчиці,
  • розмарин,
  • коріандр,
  • кмин,
  • чорний мелений перець,
  • сіль.

Приготування:

  1. Тушку натріть зовні і зсередини сумішшю гірчиці, спецій і солі.
  2. Частину нарізаних на часточки яблук помістіть у качку і скріпіть краї. Крила і ніжки качки заправте в надрізи на шкірці.
  3. Решта яблучних дольок викладіть на дно гусятниці. Зверху покладіть качку, залийте пивом і накрийте кришкою. Випікайте качку в розігрітій до 190 ° С духовці 1 годину.
  4. Потім зніміть кришку, переверніть качку, полийте соком і готуйте ще приблизно 1 годину при температурі 180 ° С.
  5. За цей час пиво випарується, а качка покриється золотистою скоринкою.

Качка з яблукамиФото: Качка з яблуками (pixabay.com/RitaE)

Що приготувати на Новий рік 2018: кролик під винним соусом

Складові рецепту:

  • 1,5 кг кролика,
  • 1 цибулина,
  • 2 помідори,
  • 2 зубки часнику,
  • 50 г вершкового масла,
  • 50 мл оливкової олії,
  • 1 стакан червоного сухого вина,
  • 2 ст. ложки борошна,
  • лавровий лист,
  • базилік,
  • розмарин,
  • чабер,
  • чорний мелений перець,
  • кориця,
  • мускатний горіх,
  • сіль.

Приготування:

  1. Кролика порізати на великі шматки. Лук наріжте півкільцями. Помідор очистіть від шкірки і дрібно поріжте. Подрібніть часник.
  2. М'ясо кролика обваляйте в борошні і відправте в розігрітий сотейник з вершковою і оливковою олією. Обсмажте з усіх боків до золотистої скоринки.
  3. Посипте м'ясо цибулею і обсмажте. Додайте помідор, часник, спеції, посоліть, перемішайте і обсмажуйте ще 10 хвилин.
  4. Влийте в сотейник вино і дайте покипіти 10 хвилин. Потім накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні 1,5 години, періодично помішуючи.
  5. Якщо рідина випарується, влийте ще вина. Приблизно через годину додайте корицю, мускатний горіх і посоліть за смаком.

Подавайте кролика з зеленню і гарніром. Винний соус помістіть в соусник і подавайте окремо.

Відео: Рецепт приготування кролика на Новий рік (YouTube / Шедеври кулінарії)

Приємного апетиту і щасливого Нового року!

Читайте РБК-Україна в Google News

On Top
Продовжуючи переглядати RBC.UA Ви підтверджуєте, що ознайомилися з Політикою конфіденційності Правилами користування сайтом і згодні з використанням файлів cookie. Ознайомитися
Погоджуюся