Що приготувати на Новий рік 2018: рецепти
Смачні та неординарні рецепти на Новий рік 2018 з м'яса
Напередодні новорічних свят багатьох господинь цікавить одне традиційне запитання: що приготувати на Новий рік 2018, щоб порадувати сім'ю, здивувати гостей, а також задобрити символ майбутнього року.
Як відомо, наступаючий Новий рік 2018 прийде під знаком Собаки. А оскільки Собака - хижак, то на столі на її честь повинно бути багато мяса. Styler пропонує святкові рецепти м'ясних страв, які ви сміливо можете включити в своє меню на Новий рік 2018.
Що приготувати на Новий рік 2018: медова буженина
Фото: Соковита медова буженина (pixabay.com/Meditations)
Необхідні продукти:
- 500 г свинячого ошийка,
- 2 моркви,
- 3 зубки часнику,
- 30 г меду,
- лавровий лист,
- хмелі-сунелі,
- чорний мелений перець,
- сіль.
Приготування:
- М'ясо помийте, обсушіть і нашпигуйте часточками морквини і часнику.
- Натріть м'ясо сумішшю солі, спецій і меду, загорніть у фольгу і залиште на 40 хвилин настоятися.
- Відправте м'ясо в розігріту до 200 °С духовку і випікайте 1-1,5 години.
- Готовій буженині дайте охолонути.
- Потім дістаньте м'ясо з фольги і наріжте поперек волокон на порційні часточки.
Буженину на Новий рік можна приготувати з додаванням імбиру і гвоздики. Виходить дуже соковите, смачне блюдо, а імбир додає пікантних ноток.
Відео: Буженина з прянощами (YouTube / Готовим дома)
Що приготувати на Новий рік 2018: качка з яблуками в пивному соусі
Вам знадобляться такі продукти:
- 1,5 кг качки,
- 4 яблука,
- 0,33 л світлого пива,
- 2 ст. ложки гірчиці,
- розмарин,
- коріандр,
- кмин,
- чорний мелений перець,
- сіль.
Приготування:
- Тушку натріть зовні і зсередини сумішшю гірчиці, спецій і солі.
- Частину нарізаних на часточки яблук помістіть у качку і скріпіть краї. Крила і ніжки качки заправте в надрізи на шкірці.
- Решта яблучних дольок викладіть на дно гусятниці. Зверху покладіть качку, залийте пивом і накрийте кришкою. Випікайте качку в розігрітій до 190 ° С духовці 1 годину.
- Потім зніміть кришку, переверніть качку, полийте соком і готуйте ще приблизно 1 годину при температурі 180 ° С.
- За цей час пиво випарується, а качка покриється золотистою скоринкою.
Фото: Качка з яблуками (pixabay.com/RitaE)
Що приготувати на Новий рік 2018: кролик під винним соусом
Складові рецепту:
- 1,5 кг кролика,
- 1 цибулина,
- 2 помідори,
- 2 зубки часнику,
- 50 г вершкового масла,
- 50 мл оливкової олії,
- 1 стакан червоного сухого вина,
- 2 ст. ложки борошна,
- лавровий лист,
- базилік,
- розмарин,
- чабер,
- чорний мелений перець,
- кориця,
- мускатний горіх,
- сіль.
Приготування:
- Кролика порізати на великі шматки. Лук наріжте півкільцями. Помідор очистіть від шкірки і дрібно поріжте. Подрібніть часник.
- М'ясо кролика обваляйте в борошні і відправте в розігрітий сотейник з вершковою і оливковою олією. Обсмажте з усіх боків до золотистої скоринки.
- Посипте м'ясо цибулею і обсмажте. Додайте помідор, часник, спеції, посоліть, перемішайте і обсмажуйте ще 10 хвилин.
- Влийте в сотейник вино і дайте покипіти 10 хвилин. Потім накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні 1,5 години, періодично помішуючи.
- Якщо рідина випарується, влийте ще вина. Приблизно через годину додайте корицю, мускатний горіх і посоліть за смаком.
Подавайте кролика з зеленню і гарніром. Винний соус помістіть в соусник і подавайте окремо.
Відео: Рецепт приготування кролика на Новий рік (YouTube / Шедеври кулінарії)
Приємного апетиту і щасливого Нового року!