ua en ru

Як приготувати піцу: шматочок Італії на домашній кухні

Як приготувати піцу: шматочок Італії на домашній кухні Фото: Піца вважається самим популярним італійським блюдом

На тонкому або на товстому тісті, з м'ясом або морепродуктами, з сиром або овочами - кожен знайде свій улюблений рецепт піци. Недарма ця страва настільки популярною по всьому світу

Якщо вам набридло замовляти піцу додому, довго чекати кур'єра, обурюватися щодо недостатнього обсягу начинки - саме час спробувати приготувати піцу самостійно. Тут є свої переваги: ви можете самі пофантазувати з начинкою, а також ви завжди будете впевнені в якості інгредієнтів.

Серед плюсів домашнього приготування також затишна атмосфера, можливість готувати різне тісто, користуватися рецептурою від різних кухарів і, звичайно, аромат свіжої випічки. Сьогодні ми розглянемо ази приготування цього популярного страви з точки зору ледачих гурманів. Адже ви любите смачно поїсти, але не бажаєте годинами простоювати за кухонною плитою?

Перед тим, як приступити до готування, потрібно визначитися, скільки часу у вас є на приготування. Якщо потрібно швидко і смачно нагодувати всіх після роботи, коли чекати особливо ніхто не хоче, підійде рецепт піци "Хвилинка". У вихідний день можна влаштувати свято кулінарного мистецтва і створити шедевр із дріжджового тіста. А можна і, не мудруючи лукаво, приготувати тісто на гашеного оцтом соді і отримати середній варіант по швидкості, але все одно відмінний за смаковими якостями.

Друга важлива умова - наявність різноманітної начинки. Обов'язкові компоненти - ковбаса, гриби, маслини, твердий сир, помідори (їх можна замінити томатною пастою). Прянощі, зелень, приправи кожен вибирає по смаку.

Як приготувати піцу: шматочок Італії на домашній кухні

Фото: Діти просто обожнюють піцу

Кращі рецепти піци в домашніх умовах

Завдяки розвитку кухонної побутової техніки приготування піци стає все легше. Замісити тісто можна з допомогою кухонного комбайна або міксера, випікати її можна не тільки в духовці, але і мікрохвильовці. В основі багатьох рецептів лежить винахід американського кулінара Джеймі Олівера. Він по-своєму інтерпретував італійське блюдо і зробив його дуже популярним серед різних верств населення. У класичній піці від Олівера рецептура будується на співвідношенні 3:3:1 (3 столові ложки борошна, 3 столові ложки сметани або майонезу, 1 яйце). Сюди ж додається дрібка погашеної оцтом соди. Досить рідке тісто спочатку протягом 10 хвилин випікається в духовці при 235 градусах, а потім на нього начинку і доводиться до готовності ще 10 хвилин при температурі 200 градусів.

Домашня піца "Хвилинка" підкорює всіх швидкістю і легкістю приготування. Для неї не потрібна навіть духовка. Все, що потрібно, - це сковорідка, піч і набір продуктів: 9 ложок борошна, 4 ложки сметани і майонезу, 2 яйця, щіпка гашеної оцтом соди. Приготоване рідке тісто потрібно наливати на сковороду, викласти начинку (ковбаса, м'ясо, гриби, маслини, помідори), посипати тертим твердим сиром і запікати близько 15 хвилин під кришкою.
Якщо ж хочеться піци з дріжджового тіста, розглянемо нюанси, які потрібно знати, щоб вона вийшла на славу.

Фото: Експериментуйте з тестом і начинками!

Тісто для піци: тонкощі приготування

Отже, тісто для піци, яку готують справжні італійки, припускає наявність 2 з половиною склянок просіяного борошна. У неї потрібно влити 2 ст. л. оливкової олії, всипати 1 ч. л. солі і 2 ч. л. сухих дріжджів. Потім поступово влити 1 склянку теплої води, замішуючи еластичне тісто. Вимісити його і залишити в теплі підходити. Тим часом потрібно приготувати начинку: на рослинному (ідеально - оливковій) олії підсмажити дрібно нарізаний часник (2 зубчики), потім туди ж додати порізані помідори, орегано. Цю суміш поперчити, посолити і тушкувати 15 хвилин.

Потім тонко розкатане тісто викласти отриманий соус можна додати і інші продукти, хоча в оригіналі італійці додають тільки сир моцарелу, нарізаний тонкими пластинами, і зелень базиліка. Цю красу відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку на 10 хвилин - і частування готово!

Сподіваємося, що ви зрозуміли, як зробити піцу вдома, не витрачаючи особливих зусиль. Експериментуйте з тестом і наповненням - щоразу на столі буде улюблене, але оновлене блюдо.

Так само ми зробили підбірку найкрасивіших весільних тортів !