Оригінальні рецепти салатів на Новий рік 2018 Жовтого Собаки: п'ять надзвичайно смачних страв для святкового застілля
Кожна господиня вважає своїм обов'язком приготувати смачні салати на Новий рік, щоб побалувати або здивувати близьких. Практично будь-який салат можна зробити новорічним, треба лише правильно його прикрасити. Styler пропонує ТОП-5 рецептів незвичайних салатів, які допоможуть зробити ваш новорічний стіл оригінальним і дуже смачним.
Наступаючий рік за східним календарем пройде під знаком Жовтого Земляного Собаки, і щоб наступні 12 місяців були вдалими, "господаря року" потрібно гарненько задобрити. Як відомо, собака полюбляє м'ясо, тому на святковому столі повинні бути страви з свинини, яловичини, курятини. Крім цього, для приготування закусок можна використовувати дари землі - крупи, бобові, овочі, адже 2018 рік пройде під знаком земляної стихії. Також включіть в рецепти продукти жовтого кольору і його відтінків (кукурудза, перець, помідори, груші, гарбуз, лимон, ананас).
Серед основних тенденцій святкового столу - різноманітність і ситність. Новорічне меню можна доповнити салатами з морепродуктів, шинки, птиці.
У рік Собаки для декору святкових страв можна використовувати відповідну тематику. Наприклад, викласти салат у формі мордочки собаки, кісточки, зробити прикрасу у вигляді лапок. Наступний рецепт саме такий.
Відео: Салат на Новий рік "Лапка собачки" (YouTube / Webspoon)
Ситний салат готується з таких продуктів:
Гриби дрібно нарізати і обсмажити з цибулею, яйця нарізати кубиками, сир натерти на тертці. Викладати салат шарами в такій послідовності: м'ясо, 2/3 від кількості смажених грибів, морква, білок, сир, жовток. Кожен шар, за винятком останнього, змащувати майонезом. Щоб зробити декор у вигляді лапки собаки, потрібно попередньо з паперу вирізати трафарет. Потім акуратно покласти папір поверх останнього шару (жовтка), в отвори викласти печериці, після чого прибрати трафарет.
Смачний салат у вигляді ялинкових іграшок поєднує ніжний смак телятини (підійде і куряче філе) з пікантністю часнику і волоських горіхів.
Необхідні продукти: 300 гр телятини; 200 гр сиру; майонез - 200 гр; 2 зубки часнику; волоські горіхи - 100 гр; оливки для прикраси; зелень.
Відео: Салат на Новий рік 2018 "Ялинкові кулі" (YouTube / First Culinary Ukraine)
М'ясо відварити і дрібно нарізати, натерти сир на крупній тертці, подрібнити часник і горіхи. Змішати м'ясо, сир, часник і майонез. З отриманої маси сформувати кульки, обсипати їх горіховою крихтою. З половинок оливок і гілочок зелені зробити "кріплення" іграшок і встановити кульки на тарілці.
Вітамінний салат з овочів відмінно підійде в якості закуски на святковий стіл з великою кількістю м'ясних страв. Для приготування зеленого салату на Новий рік 2018 за цим рецептом знадобиться:
Соус:
Приготування:
- Подрібніть листя салату на невеликі шматочки;
-наріжте смужками капусту, солодкий перець, грушу і авокадо, а цибулю - півкільцями;
- на тертці натріть моркву;
- томати розріжте навпіл;
- горіхи порубати (не дуже дрібно) ножем;
- відправте всі продукти у велику ємність;
- зробіть заправку: з'єднайте масло, оцет, мед і спеції;
- Заправте салат соусом.
Склад інгредієнтів для даного салату наступний:
Для прикраси: кріп - 1 пучок; зерна граната; консервована кукурудза.
Відео: Салат на Новий рік 2018 "Ялинка" (YouTube / Відео рецепти)
М'ясо відварити, додавши у воду лавровий лист, і остудити. Очистити і відварити овочі. Цибулю нарізати кубиками, обсмажити на олії до золотистого кольору, після чого додати дрібно нарізані печериці, сіль перець за смаком. Смажити на повільному вогні до готовності, дати охолонути.
Салат викладається у формі ялинки шарами:
Поверх останнього шару в якості прикраси викладаються гілочки кропу, з кукурудзи і граната робиться "гірлянда". Салату необхідно дати настоятися в холодильнику протягом кількох годин.
У Новий рік 2018 Собаки в салатах можна використовувати будь-яке м'ясо, але для цього блюда підійдуть нежирна телятина, курка або індичка. Так як колір року - жовтий, то кукурудза буде дуже доречною.
Необхідні інгредієнти за рецептом салату на Новий рік:
Заправка:
Приготування:
- Вимийте і добре просушіть м'ясо;
- Натріть грудку сіллю і перцем, полийте медом соком лимона і олією. Відставте в сторону маринуватися;
- Обсмажте грудку на сковороді-гриль з усіх боків;
- Доведіть її до готовності в духовій шафі і розберіть на волокна;
- Капусту нарвіть руками на невеликі шматочки;
- З'єднайте в одній ємності грудку, капусту, кукурудзу, нарізане яблуко;
- Заправте салат соусом (змішаним медом, лимонним соком і маслом).