Щоб знизити шкоду вiд шашлику, вчені рекомендують їсти його не часто
Вченими з Оксфордського університету (Великобританія) провели дослідження, в ході яких виявили невтішні результати. Вчені прийшли до висновку, що захоплення шашликом може виявитися не таким вже нешкідливим, як це може здатися на перший погляд. Вони назвали барбекю смертельно небезпечною пристрастю. Про це написало видання "Коментарі".
Наголошується, що кожні 10 років люди, які займаються приготуванням м'ясних та інших страв на мангалі або грилі, в середньому частіше на 3% "заробляють" серцево-судинні захворювання.
У групу ризику входять всі, хто використовує для приготування їжі вугілля, деревину або деревне вугілля в якості палива не менше, ніж один раз в тиждень.
На противагу сумної новини, вчені все-таки змогли порадувати, повідомивши, що ризики розвитку серцевих хвороб можуть бути оборотними. Все, що для цього необхідно зробити - замість твердих видів палива для приготування м'яса або інших продуктів необхідно використовувати електроплиту або на природний газ.
Експерти відзначили, що "шкідливість" шашлику виникає з-за того, що при испольвании зазначених видів палива вивільняється токсичні речовини, які провокують розвиток онкологічних хвороб різних органів.
Фахівці настійно рекомендують утриматися від занадто частого приготування шашлику, замінивши барбекю на більш здорову їжу.
До речі, Уляна Супрун розвіяла міф про безпечної дози алкоголю.
Також медики повідомили, які продукти поліпшать успішність школярів.
Раніше ми писали про те, що Супрун розповіла, як навчити дітей правильно харчуватися в школі.
10 незвичайних фактів про кабачки