Стейк з телятини з сливово-яблучним кремом від Ектора Хіменес-Браво
Суддя шоу "МастерШеф" поділився оригінальним рецептом
Як приготувати смачний стейк з телятини з сливово-яблучним кремом знає знаменитий кулінар - Ектор Хіменес-Браво. Пропонуємо вам ознайомитися з його фірмовим рецептом.
Інгредієнти:
- Телятина, вирізка 160 г
- Слива 80 г, яблука
- Вершки 30% 100 г
- Біле вино 100 г
- Дор Блю 20 г
- Цибуля-порей 30 г
- Масло вершкове 20 г
- Олія рослинна 40 г
- Розмарин 15 г
- Цибуля ріпчаста 50 г
- Курячий бульйон 30 г
- Часник
Приготування:
Телятину обсмажити на сковороді, на рослинній з вершковим маслом олії, додавши часник, цибулю і розмарин.
Для приготування пюре: часник і цибулю обсмажити, додати нарізані яблуко і сливу, біле вино, цукор і тушкувати 10-15 хв. на слабкому вогні. Перебити блендером в однорідну масу.
Для соусу з порею: цибулю порей обсмажити на вершковому маслі, додати цукор, сіль і перець, додати вино, проварити 3-4 хв.
Далі додати курячий бульйон і вершки - перебити блендером і процідити через дрібне сито.
Для подачі: викласти пюре посередині, сир Дор Блю великими шматочками по колу. М'ясо викласти на пюре і полити соусом по контуру сиру.
Також пропонуємо вам ознайомитися з найцікавішими фактами про їжу.
Відео: video.rbc.ua
Нагадаємо, українську страву планують внести до списку Всесвітньої культурної спадщини.