5 рецептів салатів з дині
Диня ідеально підходить для людей, які стежать за своєю фігурою
Диня - це південний плід, який вабить своїм ніжним ароматом і приємним смаком. Вона чудово поєднується з більшістю продуктів, тому з дині виходять легкі і смачні салати. Крім смаку, диня ще і низькокалорійний продукт, який ідеально підходить для дієтичних страв.
Салат з дині з прошутто
маленька диня - 1 шт.
рукола - 1 пучок
скибочки прошутто - 100 г
сіль, прянощі за смаком
сік половини лимона
1. Очистити диню від насіння і за допомогою ложки для морозива нарізати м'якоть кульками.
2. Рукколу помити і обсушити, вичавити сік з лимона.
3. На дно миски викласти рукколу, зверху розкласти кульки дині і прошутто. Збризнути соком лимона, приправити за смаком.
Салат з дині і авокадо
авокадо - 1 шт.
апельсин - 1 шт.
диня - 1/2 шт.
м'ята для прикраси
кедрові горіхи - 50 г
кленовий сироп - 1 ст. л.
лимонний сік - 2 ст. л.
1. Авокадо очистити від шкірки, видалити кісточку.
2. Апельсин почистити, прибрати білі плівки.
3. Диню очистити від шкірки і насіння.
4. Кедрові горіхи підсушити в духовці або на сковороді.
5. Змішати лимонний сік і кленовий сироп.
6. Нарізати невеликими шматочками фрукти, полити заправкою, прикрасити горіхами і листочками м'яти.
Салат з інжиру і дині
листя шпинату - 1 пучок
волоські горіхи - жменя
м'якоть дині - 250 г
інжир 4 шт.
фета - 75 г
Для заправки:
оливкова олія - 2-3 ст. л.
лимонний сік - 1 ст. л.
лимонна цедра - 1 ч. л.
сіль, перець за смаком
1. Волоські горіхи підсушити на сковороді або в духовці.
2. Листя шпинату промити і обсушити.
3. М'якоть дині нарізати скибочками, інжир розрізати на кілька частин.
4. Змішати всі інгредієнти для заправки.
5. Викласти на тарілку листя шпинату, зверху розкласти шматочки інжиру і дині. Посипати горіхами і раскрошенным сиром.
6. Полити салат заправкою і відразу ж подавати.
Салат з дині, кавуна і винограду
кавунова м'якоть - 1 стакан
динна м'якоть - 1 стакан
зелений виноград - 1 стакан
кленовий сироп - 2 ст. л.
лимонний сік - 1 ст. л.
м'ята кілька гілочок
1. М'якоть дині і кавуна нарізати кубиками.
2. Виноград помити, зняти з грон.
3. Кленовий сироп змішати з лимонним соком.
4. Перемішати кавун, диню і виноград. Полити заправкою і посипати листочками м'яти.
Літній десерт з дині і кавуна
маленький кавун - 1 шт.
диня канталуп - 1 шт.
медова диня - 1 шт.
ананасовий сік - 1 стакан
малинова горілка - 1 стакан
тріпл сек - 1/2 склянки
м'ята для подачі
1. Диня і кавун помити і розрізати навпіл. Видалити кісточки. За допомогою ложки для морозива вирізати кульки. Знадобиться приблизно 7.5 склянок таких кульок.
2. Змішати малинову горілку, ананасовий сік і лікер тріпл сек. Додати нарізані фрукти і добре перемішати.
3. Поставити на кілька годин у холодильник.
4. Подавати в креманках, прикрасивши гілочками м'яти.