Турецька піца Піде: легкий рецепт від переможниці шоу МастерШеф 6 (відео)

Середа 25 квітня 2018 14:13
Турецька піца Піде: легкий рецепт від переможниці шоу МастерШеф 6 (відео)
Турецька піца Піде (фото: instagram.com/asklapisirdim)

Блюдо достатню ситне і підійде для дружної компанії

Переможниця шостого сезону популярного кулінарного шоу МастерШеф Асмік Гаспарян поділилася досить простим рецептом смачної турецької страви, яке також називається піца Піде.

Піде складається з хлібного коржа у формі човника, на який укладаються: м'ясний фарш – зазвичай баранина, помідор і/або томатний соус, перець болгарський, цибуля, часник, зелень, перець чорний. Іноді додається сир.

Піца Піде

Турецьке блюдо Піде (фото: instagram.com/kendicapinda.gurme)

Для приготування Піде від Асмік Гаспарян вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • Бараняча лопатка - 250г
  • Борошно - 640г
  • Яйця - 2 шт.
  • Помідор - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Дріжджі сухі - 11г
  • Сметана (15%) - 60 мл
  • Масло - 80 мл
  • Цукор - 25 г
  • Часник - 1зубчик
  • Сушений чебрець - 3г
  • Сіль - 15 г
  • Чорний мелений перець - 3г
  • Вода - 145 мл

Покроковий рецепт приготування турецької піци Піде:

Покроковий рецепт приготування турецької піци Піде (відео: youtube/Все буде смачно)

  1. Приготуйте безопарне дріжджове тісто: змішайте дріжджі, борошно, сіль і цукор. Окремо змішайте яйця, сметану, масло і теплу воду.
  2. Суху суміш з'єднайте з рідкою, замісіть пружне тісто і залиште його в теплому місці на 30 хв.
  3. Приготуйте начинку: зріжте з баранячої лопатки зайвий жир і сполучну тканину, пропустіть м'ясо і цибулю через м'ясорубку з дрібною решіткою, додайте сіль, чорний мелений перець, сушений чебрець, часник і дрібно нарізаний помідор бланшований.
  4. Перемішайте і відбийте фарш руками, щоб надати йому щільності. Залиште настоятися 20 хв. при кімнатній температурі.
  5. Розділіть тісто на 3 частини і розкачайте кожну в овал. Викладіть овали на пергамент, розподіліть по них начинку. Загорніть краї тіста на начинку і защипайте з двох сторін, формуючи човники.
  6. Змастіть тісто і начинку сумішшю сметани і води. Поставте "човники" в розігріту до 180⁰С духовку на 15 хв.

До речі, раніше Асмік Гаспарян поділилася рецептом оригінального блюда - перепілки з золотим яйцем.

Топ-10 цікавих фактів про їжу (відео: STYLER.rbc.ua)

Де за кордоном відпочити на травневі свята (відео: STYLER.rbc.ua)

Читайте РБК-Україна в Google News

On Top
Продовжуючи переглядати RBC.UA Ви підтверджуєте, що ознайомилися з Політикою конфіденційності Правилами користування сайтом і згодні з використанням файлів cookie. Ознайомитися
Погоджуюся