Відомого ресторатора вразив Бессарабський ринок у центрі Києва
У Києві побував знаменитий канадський шеф-кухар, який розробляє меню для всесвітньо відомих ресторанів. Він розповів, що у столиці України його здивував Бессарабський ринок. Своєю думкою про місто він поділився в інтерв'ю для Styler.
“Перед поїздкою сюди я не ставив собі ніяких стереотипів. Не думав над тим, що мені сподобається або не сподобається. І в результаті зрозумів, що Україна – дивовижна країна!" - сказав він.
Бессарабський ринок нагадав шеф-кухарю схоже місце в Мадриді.
"Там теж є базар, навколо якого крутиться життя, туди ходять натовпи туристів. І в Стокгольмі є ринок, який теж схожий на ваш. Це не просто базар, де купують овочі, фрукти або м'ясо. Це культурне місце, яке відвідує безліч людей навіть не для покупок, а для того, щоб відчути особливу атмосферу. Концепція ідентична з вашим Бессарабським ринком", - поділився враженням шеф-кухар.
За його словами, ринок варто трохи "оновити": відреставрувати його і зробити більш акуратним.
"Такі місця роблять місто живим, додають йому емоцій. Для мене Бессарабський ринок - це культурний центр України! На цей ринок гідам варто водити екскурсії. Туристам можуть там влаштовувати дегустації сала, українського вина. Адже все починається зі столу – за столом спілкуються сім'я, друзі, близькі. За столом зароджуються нові ідеї. Так само і три брати-засновники Києва, напевно, сиділи разом біля багаття, їли м'ясо, дивилися на пагорби і думали: "О, так тут же може з'явитися величезне місто!" - сказав знаменитий канадець.