Вчені з'ясували, що може допомогти запобігти глобальному потеплінню
Експерти стверджують, що необхідно зменшити споживання м'яса
Відео: YouTube/DW Ukrainian)
Експерти вважають, що людство ще може стримати глобальне потепління на рівні 1,5 градуса за Цельсієм. Однак для цього необхідні великі зміни на рівні держав і споживачів. Про це повідомляє Deutsche Welle.
Дослідники Інституту сільського господарства та торговельної політики прийшли до висновку, що фінансово-промислові групи компаній, які виробляють м'ясо та молоко, викликають більше викидів парникових газів в атмосферу, ніж нафтова промисловість.
Скріншот відео: YouTube/DW Ukrainian)
Відомо, що тварини, а особливо корови, під час перетравлення викидають в атмосферу метан. Вважається, що з'їсти один кілограм яловичини - те ж саме, що проїхати на автомобілі 70 кілометрів.
Скріншот відео: YouTube/DW Ukrainian)
Якщо розглядати на прикладі Німеччини, то в середньому її житель з'їдає 60 кілограмів м'яса на рік, українець трохи менше - близько 50. Щоб стримати глобальне потепління, споживання м'ясної продукції потрібно зменшити хоча б до 22 кілограмів на людину до 2030 року.
Відмова від м'яса або зменшення його споживання - це лише один з небагатьох способів, який допоможе зменшити парникові викиди в атмосферу.
Нагадаємо, що ООН закликає вжити термінових заходів проти глобального потепління.
Ми писали, що, вчені з'ясували один з основних факторів глобального потепління.
А також про те, що кліматолог передрік Землі страшне майбутнє.
Відео: (video.rbc.ua)