Вчені з'ясували, що може допомогти запобігти глобальному потеплінню

Відео: YouTube/DW Ukrainian)

Експерти вважають, що людство ще може стримати глобальне потепління на рівні 1,5 градуса за Цельсієм. Однак для цього необхідні великі зміни на рівні держав і споживачів. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Дослідники Інституту сільського господарства та торговельної політики прийшли до висновку, що фінансово-промислові групи компаній, які виробляють м'ясо та молоко, викликають більше викидів парникових газів в атмосферу, ніж нафтова промисловість.

Вчені з'ясували, що може допомогти запобігти глобальному потепліннюСкріншот відео: YouTube/DW Ukrainian)

Відомо, що тварини, а особливо корови, під час перетравлення викидають в атмосферу метан. Вважається, що з'їсти один кілограм яловичини - те ж саме, що проїхати на автомобілі 70 кілометрів.

Вчені з'ясували, що може допомогти запобігти глобальному потепліннюСкріншот відео: YouTube/DW Ukrainian)

Якщо розглядати на прикладі Німеччини, то в середньому її житель з'їдає 60 кілограмів м'яса на рік, українець трохи менше - близько 50. Щоб стримати глобальне потепління, споживання м'ясної продукції потрібно зменшити хоча б до 22 кілограмів на людину до 2030 року.

Відмова від м'яса або зменшення його споживання - це лише один з небагатьох способів, який допоможе зменшити парникові викиди в атмосферу.

Нагадаємо, що ООН закликає вжити термінових заходів проти глобального потепління.

Ми писали, що, вчені з'ясували один з основних факторів глобального потепління.

А також про те, що кліматолог передрік Землі страшне майбутнє.

Відео: (video.rbc.ua)

Новини партнерів
On Top
Продовжуючи переглядати www.rbc.ua, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся з Політикою конфіденційності
Пропустити Погоджуюся