Експерти стверджують, що необхідно зменшити споживання м'яса
Експерти вважають, що людство ще може стримати глобальне потепління на рівні 1,5 градуса за Цельсієм. Однак для цього необхідні великі зміни на рівні держав і споживачів. Про це повідомляє Deutsche Welle.
Дослідники Інституту сільського господарства та торговельної політики прийшли до висновку, що фінансово-промислові групи компаній, які виробляють м'ясо та молоко, викликають більше викидів парникових газів в атмосферу, ніж нафтова промисловість.
Відомо, що тварини, а особливо корови, під час перетравлення викидають в атмосферу метан. Вважається, що з'їсти один кілограм яловичини - те ж саме, що проїхати на автомобілі 70 кілометрів.
Якщо розглядати на прикладі Німеччини, то в середньому її житель з'їдає 60 кілограмів м'яса на рік, українець трохи менше - близько 50. Щоб стримати глобальне потепління, споживання м'ясної продукції потрібно зменшити хоча б до 22 кілограмів на людину до 2030 року.
Відмова від м'яса або зменшення його споживання - це лише один з небагатьох способів, який допоможе зменшити парникові викиди в атмосферу.
Нагадаємо, що ООН закликає вжити термінових заходів проти глобального потепління.
Ми писали, що, вчені з'ясували один з основних факторів глобального потепління.
А також про те, що кліматолог передрік Землі страшне майбутнє.
Відео: (video.rbc.ua)