Яєчня не дарма вважається в світі одним з найпопулярніших ранкових страв
Дослідники з компанії Biofortis представили результати свого дослідження калорійності ранкової їжі, що вживається жінками. Про це повідомляє 03info.com.
В експерименті, проведеному під керівництвом Кевіна С. Маки, брали участь жінки у віці 18-55 років. Всім їм запропонували різні варіанти сніданків з однаковою калорійністю, але з різними пропорціями білка і жиру. Білковим варіантом сніданку вважався сніданок, де білок містився в кількості 30-39 р. Після сніданку жінки повинні були за допомогою анкети оцінити апетит, відчуття ситості, бажання перекусити між сніданком і обідом.
Виявилося, що найменшу тягу до перекусу жінки відзначали після сніданку, насиченого білком. Вони відчували себе більш ситими, а під час обіду вживали менш калорійну їжу в порівнянні з тими, хто їв сніданок з низьким вмістом білка або зовсім пропускав його, вживаючи лише воду.
Раніше вчені вже заявляли, що з усього розмаїття існуючих нині дієт для схуднення білкова дієта є найбільш ефективною. Тим, хто худне, варто лише запам'ятати перелік продуктів, які містять білки рослинного та тваринного походження:
1. М'ясо, риба, птиця; яйця
2. Кисломолочна продукція
3. Сир
4. Горіхи, насіння, боби.
Нагадаємо, раніше дієтологи рассказали як поєднувати продукти і не набирати вагу.