Дієтологи розвінчали міф про сумісність жирної їжі з алкоголем
![Дієтологи розвінчали міф про сумісність жирної їжі з алкоголем](https://www.rbc.ua/static/img/e/d/eda_i_alkogol_chto_k_chemu4_650x410.jpg)
Дієтологи розповіли, з якою їжею можна вживати алкоголь
Німецькі дієтологи розвінчали популярний міф про те, що алкоголь потрібно вживати з жирними стравами.
Про це написав Космо.
На думку експертів, суміш жирних страв може суттєво зашкодити здоров'ю. Втім вони додали, що з-за жирної їжі сп'яніння все ж буде відбуватися повільніше.
Не радять також з алкоголем вживати гостру їжу: часник, хрін, цибулю, гірчицю, перець і оцет. Дієтологи стверджують, що такі продукти уповільнюють окислення алкоголю.
За словами експертів, перед прийомом алкоголю краще всього з'їсти легку білкову страву, наприклад, рибу або птицю з вуглеводним гарніром. А в якості гарніру радять віддавати перевагу стравам з картоплі, рис та овочам - вони уповільнюють всмоктування алкоголю, а також діють як адсорбенти, частково виводять алкоголь з організму.
До речі, у Києві викрили підпільний цех з виробництва спирту.