Для профілактики застуди пийте трав'яні чаї, а також додайте в напій лимон, імбир
В зимовий час шанси захворіти значно збільшуються. Однак, якщо впливати на хворобу на самому початку, можна обійтися без медикаментів.
Рекомендуємо вам ряд цілющих напоїв, ефект яких перевірений ще нашими предками. Вони можуть стати адекватною захистом від зимових застуд, пише Liza.
Теплий чай з лимоном і медом
Якщо немає ні сил, ні бажання робити щось складне, можна приготувати звичайний чай з лимоном і медом.Завари не дуже міцний чорний або зелений чай. Додай чайну ложку меду і пару скибочок лимона. Дуже важливо: не додавай мед у окріп, інакше він втратить свої цілющі властивості.
Відвар з шипшини
Ягоди шипшини є джерелом вітаміну С. Візьми 20-30 ягід шипшини і залий 1 л окропу. Дати настоятися протягом ночі в термосі або скляному посуді з кришкою. Готовий напій процідити і пий по півсклянки 3-4 рази в день перед їжею. До речі, можна зробити відвар шипшини і вживати як профілактичний засіб в осінньо-зимовий сезон – він чудово зміцнює імунітет.
Журавлиний морс
За кількістю вітаміну С журавлина порівнянна з апельсинами та лимонами. Дієтологи взагалі вважають журавлину унікальною ягодою з потужними антибактеріальними властивостями. Для приготування корисного цілющого напою розітри ягоди журавлини з цукром у пропорції 3:1. Візьми 2 ст. л. ягідно-цукрової маси і залийте 500 мл теплої води. До речі, журавлину можна замінити брусницею, яка володіє аналогічними цілющими властивостями.
Чай з імбиром та лимоном
Цей напій чудово зміцнює імунітет і підвищує опірність організму. Є безліч варіантів приготування імбирного напою. Ось один з них: у чашку гарячої води додай 1 ст. л. меду, 1 ст. л. лимонного соку, 0,5 подрібненого імбирного кореня і трохи кориці.
Чай з ромашкою і липою
Квіти ромашки і липовий колір є м'якими протизапальними засобами. Тому чай, заварений на цих травах, стане чудовим протизастудним напоєм. 1 ч. л. липового цвіту і стільки ж квітів ромашки залити 1 склянкою окропу. Дай настоятися 15-20 хвилин, після чого процідити. Пий по третині склянки тричі на день перед їжею. За бажанням у напій можна додати трохи меду.
Нагадаємо, дієтологи розповіли, як правильно харчуватися взимку.