Фахівці виділили з полуниці поліфенол
У Японії вчені представили морозиво, яке не тане п'ять хвилин при температурі +28 градусів. Про це повідомляється в сюжеті ТСН.
Фахівцям вдалося виділити з полуниці поліфенол. Завдяки цьому компоненту смаколик тримає форму.
Відзначимо, що таке ж морозиво продається і у Великобританії. Його придумав шеф-кухар Хестон Блюменталь, правда, рецепт ласощів тримається в таємниці. Відомо тільки, що воно піддається температурній обробці, завдяки чому ванільний ріжок довгий час зберігає форму.
Як раніше повідомлялося, німецькі експерти розповіли, чому є морозиво влітку небезпечно. Про відповідне дослідження повідомляє санітарно-епідеміологічна лабораторія міністерства навколишнього середовища, зміни клімату, сільського господарства та захисту прав споживачів землі Гессен.