Не завжди покупки у великих магазинах забезпечують якість і корисність продукції
Вчені-бактеріологи виявили скупчення небезпечних бактерій в готовому до вживання листовому салаті, запакованому в поліетилен. Про це пише видання "ВладТайм".
За словами експертів, наявність листерій, криптоспорідій і сальмонел на листках салату може завдати істотної шкоди здоров'ю людини.
Ці бактерії, як правило, знищуються за допомогою хімічної або термічної обробки, проте часто на упаковках з салатом зазначено, що "продукт готовий до вживання".
На підставі цього експерти зробили висновок, що в гамбургері краще з'їсти м'ясо, ніж зелене листя салату, адже його якість піддається суворому контролю, на відміну від зелені.
Вчені радять тим, хто все ж не збирається відмовлятися купувати листя салату з полиць супермаркету, як мінімум ретельно мити їх, незалежно від написів на упаковці.
Раніше болгарський генетик назвав продукти сповільнюють старіння.