Список корисних і вітамінних продуктів харчування очолює брюссельська капуста
У листопаді дозрівають овочі і ягоди, які дуже корисно вживати саме зараз, пише HeadInsider. Вони здатні підтримати імунітет і підготувати організм до настання зимових холодів.
Брюссельська капуста
Саме в листопаді з суцвіть цієї капусти йде властива їм гіркота. До того ж вона просто нашпигована вітамінами і мікроелементами.
Моркву
Моркву збирають з полів пізно, і вона зберігається досить довго і добре. Крім каротину (вітамін А), добова доза якого міститься у двох середніх корінцях, морква багата калієм. Вчені стверджують, що регулярне вживання моркви в їжу знижує ризик виникнення інсульту на 70%. Вживати моркву можна як в сирому вигляді, так і у складі салатів з додаванням меду, волоських горіхів або селери.
Лук-порей
До листопада пагони цибулі-порею набувають світло-зелений колір і особливо пекучий смак. Це означає, що концентрація активних речовин зросла до максимальної позначки.
Цибуля ріпчаста
Осінній цибулю набагато корисніше річного. У цьому сезоні він має темну, товсту шкірку і добре підходить для смаження та додавання до м'ясних і овочевих страв.
Журавлина
Багата антиоксидантами і вітаміном С журавлина дозріває саме в листопаді. Вона дивно універсальна – свіжа або трохи подмороженная ягода стане прекрасною основою для соусів до м'яса, підлив і настоянок. Адже не дарма саме журавлинний соус подається в США до індички на День подяки.
Нагадаємо, раніше вченими були названі вітаміни, які потрібні людині восени.