Вчені провели дослідження, яке тривало близько 17 років
Вживання цукру у перевищують норму дозах підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Такі висновки зробили дослідники з Лундського університету в Швеції. Результати були опубліковані у виданні British Journal of Nutrition.
Вчені провели дослідження, в якому взяли участь понад 25 тис. чоловік. Учасники, раціон яких ретельно аналізувався, не страждали на діабет або серцево-судинними захворюваннями. Кожен з них періодично проходив медичний огляд.
В результаті експерименту з'ясувалося, що 5% добровольців, які отримували 15% добової кількості калорій саме з цукру, мали на третину підвищений ризик розвитку інфаркту міокарда. Вчені вважають, що добова норма калорій, одержуваних з цукру, не повинна перевищувати 10%.
Раніше лікарі розповіли, чому зайві хвилини сну небезпечні для здоров'я.