Вчені назвали овоч, уповільнює старіння
У брокколі міститься компонент, який уповільнює прояв вікових процесів
Американські вчені встановили, що брокколі уповільнює старіння. Це відбувається тому, що в овочі міститься компонент, який стримує втрату зору і вікову надбавку ваги.
Фізіологічні ознаки старіння можуть бути сповільнені за рахунок компонента в брокколі, капусті та авокадо, як стверджують дослідники з Університету Вашингтона. Клінічні дослідження показали, що даний компонент призупиняє погіршення роботи печінки, вікову втрату зору та мінеральну щільність кісток, а також збільшує швидкість метаболізму.Цей кофермент називається никотинамидадениндинуклеотид (NMN).
Його головною особливістю є здатність компенсувати втрату у виробництві енергії. Дослідники перевірили дію компонента на літніх мишей і з'ясували, що він здатний уповільнити прояв вікових процесів. NMN впливав на їх метаболізм таким чином, що зраджував його швидкість до рівня, що спостерігається у молодих мишей.
Оскільки клітини людини спираються на той же самий процес відтворення енергії, що і клітини мишей, дослідники сподіваються, що зроблене ними відкриття буде покладено в основу створення методики, що дозволяє людям зберігати здоров'я по мірі старіння. Відомо, що з-за вікових процесів наш організм втрачає здатність виробляти ключовий елемент, необхідний для створення енергії. Це никотинамидадениндинуклеотид (NAD). Для підвищення його рівня дослідники зробили один крок назад в ланцюжку постачання і встановили роль NMN.