Цей напій може нейтралізувати токсини та віруси
Студентка наукового факультету Національного університету Сінгапуру Алсин Чан заявила, що винайшла вид кислого пива, багатого пробіотиками. Напій допоможе нейтралізувати токсини і віруси, а також підтримати імунну систему. Про це повідомляє The Straits Times.
За словами 22-річної студентки, вона звернула увагу на той факт, що переважна кількість пробіотичних напоїв є молочними продуктами. У зв'язку з цим люди з непереносимістю лактози або алергією на білки їх не вживають.
Для створення рецепту пива, яке відповідає цим вимогам, знадобилося дев'ять місяців наполегливої роботи. За цей час вчені різними способами модифікували процеси пивоваріння та ферментації таким чином, щоб максимально зберегти бактерії, які використовують цукор, присутній в суслі, для виробництва молочної кислоти.
Дівчина визнає, що використання пробіотиків у пиво досить складний трюк", оскільки в цьому напої містяться хмелеві кислоти, які заважають виживання і зростання корисних бактерій. Чан проводила експерименти з п'ятьма видами пробіотичних штамів і домоглася успіху з Lactobacillus paracasei.
За словами творців нового продукту, його смак вийшов гострим і терпким. Процес виготовлення такого пива займає близько місяця, а вміст алкоголю доходить до 3,5%.
До речі, у Києві хлопець, який пив пиво на даху поїзда, помер від удару струмом .