Вчені визначали вплив штучних і природних підсолоджувачів
Американські вчені встановили, що штучні і натуральні підсолоджувачі, використовувані замість цукру, не змінюють харчові звички людей.
Дослідники встановили, якщо учасник пив напій з цукром, обсяг з'їденої ним на обід їжі зменшувався. У випадку з цукрозамінниками людина раніше починав відчувати голод, а недоотримані калорії "компенсував" під час інших прийомів їжі, передає МедикФорум.
Однак протягом дня всі учасники дослідження вживали в цілому однакову кількість калорій, незалежно від того, випивали вони напій з цукром або з одним з підсолоджувачів.
"Схоже, що штучні та природні некалорійні підсолоджувачі однаково впливають на споживання калорій, рівень глюкози та інсуліну", - підсумували вчені.
Раніше дієтологи назвали продукти, які небезпечні для травлення.